• Джим Креймър призова компаниите да разделят акциите си

    Джим Креймър призова компаниите да разделят акциите си

    Посланието му бе насочено най-вече към някои от водещите ръководители на технологичните компании.

    Джим Креймър призова компаниите да разделят акциите си

    Джим Креймър призова всички компании да последват примера на Apple и Tesla и да разделят акциите си, за да намалят високите цени в кръга на търговията.

    "Разделянето на акциите, при което една компания значително увеличава броя на своите неизплатени акции, като запазва пазарната си стойност, ще привлече и ще предостави повече достъп до собственост на инвеститорите на дребно, чиито възможности за инвестиции са по-ограничени", отбеляза домакинът на „Mad Money“.

    Той насочи своето послание към някои от водещите ръководители на технологичните компании.

    "Ако искате пазарът да продължи да се изкачва, трябва да обявите разделяне на акциите си", заяви Креймър. „Не забравяйте, че размерът на цената има значение!“

    В края на миналия месец Apple обяви, че ще раздели акциите си за пети пореден път в своята история. Разделянето е планирано за 31 август в съотношение 4 за 1. След него цената на акциите ще се намали от $ 452,04 до $ 113,01 за акция.

    Tesla също обяви разделяне на акциите в съотношение 5 за 1, което ще влезе в сила на 31 август. Крайната цена за акция се очаква да е малко под 311 долара.

    „Разделянето е добре дошло за домашните геймъри и лошо за професионалистите, защото знаем какво ще се случи след раздялата. Тази нова група от инвеститори, която борави с ниски капитали, ще започне да купува и ще изгради име на пазара", каза Креймър.

    Креймър представи и списък на компаниите, които би искал да разделят съществуващите си акции и да увеличат своята ликвидност. 

    Apple Tesla Джим Креймър Mad Money разделяне на акции

    Оценка на новината

    0