• Mилиардерът Рей Далио сподели стратегията си за Китай

    Mилиардерът Рей Далио сподели стратегията си за Китай

    Далио предупреди, че „тактическите ходове“, които той цитира, ще се променят с течение на времето.

    Mилиардерът Рей Далио сподели стратегията си за Китай

    Рей Далио заяви, че китайският юан може да види по-широко използване извън Китай, тъй като щатският долар и други основни резервни валути са засегнати от икономическата криза. Китайските лихвени проценти са привлекателни, а развитието на неговите капиталови пазари спомогна за засилване на обменния курс за юана.

    Много инвеститори са намалили експозицията си към Китай през 2020 г. Но един милиардер мениджър на хедж фондове има стратегия, която започва с „баланс“.

    "Това означава да се постигне правилния вид баланс на активите в Китай", каза той. „Нашият подход е, ние го наричаме подход за всякакви метеорологични условия, определен баланс, при който постигате баланс, без да намалявате очакваната възвръщаемост."

    Юанът се засили спрямо щатския долар през последните шест месеца, преминавайки от нива над 7.00 до близо 6.80 през последните седмици. Анализаторите твърдят, че силата на юана се дължи както на слабостта в зелената валута, така и на икономическото възстановяване на Китай от пандемията на коронавируса.

    Далио предупреди, че „тактическите ходове“, които той цитира, ще се променят с течение на времето.

    „И разбира се, те се променят в зависимост от относителната цена на активите, класовете и т.н.“, отбеляза той.

    Подобно на Китай, Далио каза, че вярва, че Индия също има огромен потенциал, но изостава в развитието на своите капиталови пазари.

    „На тези пазари има много по-слабо развита ликвидност", добави Далио

    Далио обясни, че в страната има възможности за инвестиции по отношение на много модерни технологии и предприемачество. Но е „по-трудно да се инвестира“.

    „Ако имаше много по-голямо развитие на капиталовите пазари, повече ликвидност, повече отваряне на тези пазари, това би съживило предприемачеството“, каза той.

    За разлика от Китай, където пандемията изглежда е под контрол, Индия се бори да намали броя на инфекциите и свързаните с тях смъртни случаи. Блокирането в национален мащаб между края на март и май осакатява траекторията на растеж на Индия и икономистите заявиха, че пътят към устойчиво възстановяване остава труден. И все пак фондовият пазар се възстанови от най-ниските си стойности през март и остава относително равен до момента. 

    Китай Индия Рей Далио

    Оценка на новината

    0