• SoftBank се подготвя за „най-лошия сценарий“ след Covid-19

    SoftBank се подготвя за „най-лошия сценарий“ след Covid-19

    SoftBank’s Vision Fund притежава дялове в над 80 различни технологични компании.

    SoftBank се подготвя за „най-лошия сценарий“ след Covid-19

    Главният изпълнителен директор и основател на SoftBank - Масайоши Сон заяви, че агресивно продава активи тази година, за да се подготви за „най-лошия сценарий“, който може да се случи, ако светът "спре" след втората вълна на Covid-19.

    Сон обяви, че първоначално е насочил продажби на активи за около 40 милиарда долара тази година, но в крайна сметка е продал около 80 милиарда компании, за да даде на компанията ликвидност в случай на глобална извънредна ситуация.

    „През следващите два или три месеца може да се случи всяко бедствие“, каза Сон. „Така че ние просто се подготвяме за най-лошия сценарий.“

    Сред най-големите си продажби на активи SoftBank продаде полупроводниковата компания ARM на Nvidia за 40 милиарда долара и около 20 милиарда долара от дела си в новия T-Mobile, който се сля със Sprint по-рано тази година. Ако пазарите спаднат, SoftBank може да използва парите за закупуване на подценени активи, за увеличаване на портфейлните си инвестиции във SoftBank Vision Fund или за обратно изкупуване на още акции, каза Сон.

    Въпреки че Сон не предложи конкретни данни за това какво „бедствие“ може да бъде вероятно през следващите месеци, той намекна за колапса на Lehman Brothers от 2008 г. за това как едно събитие може да бъде катализатор за по-широк срив.

    SoftBank инвестира в някои от най-големите американски технологични компании през последните месеци.

    Softbank пандемията COVID-19 продажба на активи

    Оценка на новината

    0