• Масово отхвърляне на исканията за издаване на кредитни карти в САЩ

    Масово отхвърляне на исканията за издаване на кредитни карти в САЩ

    Кредиторите затягат своите кредитни стандарти.

    Масово отхвърляне на исканията за издаване на кредитни карти в САЩ

    Около една трета от 1000 души (на възраст между 24 и 39 години) споделиха, че исканията им за кредитни карти, ипотеки, заеми за автомобили и други финансови продукти тази година, са били отхвълрени заради кредитния им рейтинг.

    Това сочи ново онлайн проучване на YouGov, проведено от името на Bankrate през октомври сред 3780 възрастни в САЩ.

    На около 21% от анкетираните в САЩ е бил отказан финансов продукт тази година, според проучването на Bankrate.

    Не е изненадващо, че тези с по-ниски доходи са по-склонни да бъдат отхвърлени, според констатациите на Bankrate. Около една трета, 31%, от отхвърлените отчети имат доход под 40 000 долара. Междувременно само около 14% от тези, които печелят над 80 000 долара, съобщават, че им е отказан кредит.

    Кредитните резултати на Millennials се подобриха тази година

    Millennials имаха среден кредитен рейтинг от 658, което е с 11 точки повече от средния резултат от миналата година от 647. Кредитният експерт на Bankrate - Тед Росман каза, че промените в кредитните рейтинги обикновено изостават от промените в икономическите условия.

    Освен това федералните стимулиращи инициативи и програмите за търпение на заемодателите помогнаха на много американци да не останат в дългове. Росман отбеляза, че просрочията на кредитни карти всъщност са намалели тази година.

    Кредиторите затягат своите кредитни стандарти

    Millennials може да са подобрили кредитния си рейтинг, но тази тенденция е настъпила в момент, когато банките и заемодателите налагат повече ограничения върху това, кого одобряват, за да ограничат общия си риск по време на спад.

    „Кредиторите определено са станали по-строги“, казва Росман. Близо 1 на 3 местни банки са засилили кредитните стандарти при одобряване на заявления за кредитни карти през последните три месеца, сочи проучването на Федералния резерв от октомври, проведено сред 80 големи местни банки и 24 американски клона на чуждестранни банки.

    САЩ не са виждали това ниво на затягане от 2009 г. Само около 4,4% съобщават, че са намалили до известна степен кредитните си стандарти, а никой не е съобщил, че ги е намалил значително.

    По същество това означава, че е станало по-трудно да се класирате за кредитна карта, казва Росман, добавяйки, че средният кредитен рейтинг за одобрено заявление за кредитна карта е около 735 сега, в сравнение със само 710 преди година. 

    И все пак търсенето на кредит е налице, казва Росман. Всъщност Федералният резерв отбеляза през октомври, че банките отчитат „по-голямо търсене на заеми с кредитни карти, автокредити и други категории заеми“.

    Росман посъветва тези, които тепърва ще подават искания за кредитни карти, да напишат добре домашното си, преди да кандидатстват. Той препоръчва не само да проверите кредитния си рейтинг, но и да потърсите каква е средната оценка, необходима за одобрение на каквато и карта да търсите.

    Трябва да се запитате: Имате ли реалистичен шанс да получите тази карта? Ако не, може да помислите за друга кредитна карта или да изчакате, докато ограниченията се редуцират, отбеляза още Росман.

    САЩ Кредитни карти Bankrate Millennials

    Оценка на новината

    0