• Азия е водеща във възстановяването на пътуванията

  Азия е водеща във възстановяването на пътуванията

  Възстановени са вътрешните пътувания в Тайван, Тайланд и все повече във Виетнам.

  Азия е водеща във възстановяването на пътуванията

  Пътуванията се възстановяват по-бързо в Азия, отколкото на Запад, според онлайн туристическата агенция Agoda.

  Азия като цяло е водеща“, каза Джон Браун, главен изпълнителен директор на Agoda, дъщерно дружество на американската онлайн туристическа фирма Booking Holdings. „В места като Тайланд, където се прилага най-добрия контрол над Covid-19, местните резервации се справят най-добре."

  Тайланд и Виетнам също са успели да овладеят пандемията, съответно с 3920 и 1307 потвърдени случая, според данни, събрани от университета Джон Хопкинс.

  Туристическата индустрия е засегната от пандемията на коронавируса. Страните затвориха границите си за туристи по-рано тази година. Оттогава някои пазари са отворени отново, но търсенето е слабо.

  В Европа и САЩ има държави, където вътрешните пътувания също изглеждат "относително добри", въпреки че случаите на коронавирус се увеличават, отбеляза още Джон Браун.

  „Всички погледи в световен мащаб са отправени към Азия, за да видят как се справяме както в страната, така и отново по отношение на балона за пътуване между Сингапур и Хонконг", допълни още Браун.

  Двата града трябваше да стартират "балоненото" пътуване в неделя, но властите съобщиха, че споразумението за пътуване между Сингапур и Хонконг ще бъде отложено за след две седмици, поради нарастващите случаи на заболели от Covid-19 в Хонконг.

   

  Хонконг пътуване Сингапур Азия Covid-19

  Оценка на новината

  0