• Азия е водеща във възстановяването на пътуванията

    Азия е водеща във възстановяването на пътуванията

    Възстановени са вътрешните пътувания в Тайван, Тайланд и все повече във Виетнам.

    Азия е водеща във възстановяването на пътуванията

    Пътуванията се възстановяват по-бързо в Азия, отколкото на Запад, според онлайн туристическата агенция Agoda.

    Азия като цяло е водеща“, каза Джон Браун, главен изпълнителен директор на Agoda, дъщерно дружество на американската онлайн туристическа фирма Booking Holdings. „В места като Тайланд, където се прилага най-добрия контрол над Covid-19, местните резервации се справят най-добре."

    Тайланд и Виетнам също са успели да овладеят пандемията, съответно с 3920 и 1307 потвърдени случая, според данни, събрани от университета Джон Хопкинс.

    Туристическата индустрия е засегната от пандемията на коронавируса. Страните затвориха границите си за туристи по-рано тази година. Оттогава някои пазари са отворени отново, но търсенето е слабо.

    В Европа и САЩ има държави, където вътрешните пътувания също изглеждат "относително добри", въпреки че случаите на коронавирус се увеличават, отбеляза още Джон Браун.

    „Всички погледи в световен мащаб са отправени към Азия, за да видят как се справяме както в страната, така и отново по отношение на балона за пътуване между Сингапур и Хонконг", допълни още Браун.

    Двата града трябваше да стартират "балоненото" пътуване в неделя, но властите съобщиха, че споразумението за пътуване между Сингапур и Хонконг ще бъде отложено за след две седмици, поради нарастващите случаи на заболели от Covid-19 в Хонконг.

     

    Хонконг пътуване Сингапур Азия Covid-19

    Оценка на новината

    0