• Великобритания облекчава изискванията за търгуване с акции към ЕС

    Великобритания облекчава изискванията за търгуване с акции към ЕС

    Британските пазари планират да облекчат изискванията за търговия с акции, за да привлекат инвеститори, които да продължат да правят бизнес в Лондон и след Брекзит.

    Великобритания облекчава изискванията за търгуване с акции към ЕС

    Британските пазари планират да облекчат изискванията за търговия с акции, за да привлекат инвеститори, които да продължат да правят бизнес в Лондон и след края на преходния период от Брекзит.

    Органът за финансово поведение (FCA) заяви, че ако Европейският съюз не предостави лесен трансграничен достъп до местата за търговия в Лондон, той ще премахне определени препятствия пред търговията с акции на европейски компании в Обединеното кралство от 1 януари.

    Съгласно плана на FCA, публикуван в сряда, регулаторът ще освободи търговията с някои европейски акции от някои от изискванията за прозрачност съгласно закона MiFID II и ще ги счете за неликвидни. Това би позволило в Лондон да се движат повече бизнеси, особено поръчки на големи блокове, на така наречените систематични платформи за интернализ, управлявани от някои от най-големите световни банки, брокери и търговски дружества.
    Това е опит да се увеличат обемите в Обединеното кралство и да се направи по-малко привлекателно за фирмите от останалия свят да се занимават с тези инструменти в ЕС“, каза Сам Тайфийлд, партньор в Shoosmiths LLP.

    Тъй като преговорите за Brexit все още висят на косъм, London Stock Exchange Group Plc, Cboe Global Markets Inc., Goldman Sachs Group Inc. и други търговски фирми, отварят представителства в ЕС, за да се справят с европейските клиентски сделки през следващата година.

    Европейската комисия досега не дава решение за „еквивалентност“, за да позволи на европейските инвеститори да търгуват лесно в Лондон, което увеличава перспективата за „голям взрив“ в обема на търговията в Амстердам и Париж от Лондон.

    акции Великобритания ЕС Търговия

    Оценка на новината

    0