• Европа със стремеж за повече ваксинации

  Европа със стремеж за повече ваксинации

  Тъй като ваксинациите постепенно стартират в целия регион, властите са загрижени, че бавният темп на внедряването може да наложи по-дълги блокировки и да причини повече икономически щети за месеци напред.

  Европа със стремеж за повече ваксинации

  Германия настоява за увеличаване на производството на ваксини  против Covid-19, тъй като Европа е изправена пред натиск да намали пропуските на Великобритания и САЩ в опит да прекрати пандемията.

  Тъй като ваксинациите постепенно стартират в целия регион, властите са загрижени, че бавният темп на внедряването може да наложи по-дълги блокировки и да причини повече икономически щети за месеци напред. В цяла Европа над 400 000 души са починали от вируса, който е заразил 16,2 милиона и продължава да се разпространява.

  "Работим усилено за допълнително производство тук в Германия скоро", заяви Йенс Шпан, министър на здравеопазването в страната в понеделник по телевизията ZDF, добавяйки, че още капацитет може да бъде на разположение в съоръжение в Марбург веднага след февруари. „Това би увеличило значително сумата на ваксинираните.

  По-малко от седмица, след като Европейският съюз разреши за използване ваксината, разработена от Pfizer Inc. и BioNTech SE, чувството за неотложност от прилагането й нарасна на фона на опасенията за по-бързо разпространяващ се щам, който се появи в Обединеното кралство и беше открит в Испания и в други части на Европа.

  европа ваксини Covid-19

  Оценка на новината

  0