• Великобритания ще засили програмата си за масова ваксинация срещу коронавирус тази седмица

    Великобритания ще засили програмата си за масова ваксинация срещу коронавирус тази седмица

    Ваксини ще се предлагат на хора на 70 и повече години, както и на тези, считани за „клинично изключително уязвими“ от днес.

    Великобритания ще засили програмата си за масова ваксинация срещу коронавирус тази седмица

    Великобритания ще засили програмата си за масова ваксинация срещу коронавирус тази седмица, предлагайки ваксини на още милиони хора, тъй като страната затваря границите си за всеки, който е без отрицателен тест за вируса.

    Ваксини ще се предлагат на хора на 70 и повече години, както и на тези, считани за „клинично изключително уязвими“ от понеделник. Премиерът Борис Джонсън нарече всичко това „важен етап“ в усилията за масова ваксинация.

    Правителството има за цел да предложи ваксината на всички възрастни във Великобритания до септември, заяви министърът на външните работи - Доминик Рааб в неделя. Досега повече от 4,3 милиона души са получили първата си доза, според проследяването на ваксините.

    Междувременно министрите ще затворят коридори за пътуване с други страни от днес, което означава, че на всички посетители от чужбина ще бъде изискан отрицателен резултат от тест за коронавирус в рамките на не повече от 72 часа преди момента на влизане във Великобритания. Здравните служители ще засилят проверките, а англичаните не слушат повече заповедите за блокиране на Джонсън.

    Правителството не изключва създаването на хотели за карантиниране или използването на GPS тракери, за да гарантира, че хората остават на мястото си. Доминик Рааб заяви пред Sky News, че ще обмисли „всички възможности“ за прилагане на правилата против COVID-19 и за предотвратяване на всякакви нови варианти, които биха опропастили усилията на Великобритания за ваксиниране и стопиране на разпространението на вируса.

    Великобритания ваксини Covid-19

    Оценка на новината

    0