• Американците казват сбогом на евтините самолетни билети

    Американците казват сбогом на евтините самолетни билети

    Търсенето все още не е близо до нивата от преди пандемията.

    Американците казват сбогом на евтините самолетни билети

    Президентът Джо Байдън по-рано този месец заяви, че всички възрастни американци ще имат право на ваксина до месец май. Тъй като все повече хора стават уверени, че заплахата от Covid-19 отслабва, става все по-трудно да се намерят евтини билети, които авиокомпаниите предлагат. Цените на нощувките в хотелите също се увеличават.

    От сайтът за търсене на пътувания Kayak заявиха, че търсенията за летни пътувания са се увеличили с 27%. Самолетните билети за топ 100 на най-търсените дестинации в САЩ са се увеличили със 7% на месец.

    „Вътрешните самолетни билети се покачват. Въпреки че все още могат да бъдат намерени отстъпки, те вече не попадат в желания бюджет на потребителите“, каза Джейми Бейкър, анализатор на авиокомпанията JP Morgan.

    Най-евтините вътрешни самолетни билети за отдих, които включват онези промоционални тарифи, са били $ 59,48 към 15 март, все още с 26% по-ниски от аналогичната седмица през 2019 г., но с над 6% през седмицата, според Harrell Associates, фирма, която следи самолетни билети. 

    Ръководителите на авиокомпаниите казаха на индустриалната конференция на JP Morgan на 15 март, че резервациите се увеличават през март и се простират до лятото. Американските превозвачи са на път да губят средно по 150 милиона долара на ден през това тримесечие, според Airlines за Америка, но изпълнителните директори на United Airlines и Delta Air Lines заявиха, това ще се промени през пролетта. JetBlue връща обратно на работа стюардесите месец по-рано заради по-силно от очакваното търсене.

    През последните 11 дни Администрацията по транспортна сигурност е проверявала над 1 милион души на ден на летищата в САЩ - обеми, които не е регистрирала повече от година.

    Заетостта на хотелите в САЩ този месец до 13 март е средно над 51%, най-високата от повече от година, според компанията за анализ на данни за хотели STR. В по-горещите места за почивка като Маями заетостта е близо 70% със средни цени от 228 долара на вечер - най-високите цени от февруари 2020 г.

    Някои пътници разглеждат настаняване от висок клас, което им позволява да продължат да се отдалечават физически от другите гости. Авиокомпаниите обаче имат рязко намален капацитет, за да отговорят на слабото търсене. Очаква се те да добавят повече места с наближаването на пиковия летен сезон.

    И тъй като голяма част от международните пътувания все още са забранени, местните дестинации за отдих се превърнаха в място, където може да се реализира желаната почивка.

     

    САЩ Авиокомпании самолетни билети

    Оценка на новината

    5.00