• United Airlines добавя летни полети до Исландия, Гърция и Хърватия

    United Airlines добавя летни полети до Исландия, Гърция и Хърватия

    Компанията е оптимист за създаването на ''въздушен мост'' между Великобритания и САЩ.

    United Airlines добавя летни полети до Исландия, Гърция и Хърватия

    United Airlines заяви, че добавя полети до Исландия, Хърватия и Гърция за лятото с надеждата, че облекчените изисквания във връзка с Covid-19 ще стимулират търсенето на популярни туристически дестинации.

    По-голямата част от континентална Европа остава извън границите на повечето американски граждани, но ръководителите на авиокомпаниите са на мнение, че това ще се промени навреме за летните ваканции.

    United Airlines избира няколко европейски дестинации, които вече са разхлабили ограниченията за пътуване или се очаква през следващите седмици.

    „Това създава популярност при търсенията“, каза Патрик Куейл, вицепрезидент на United Airlines за международни мрежи и съюзи.

    Превозвачът добавя полет Чикаго-Рейкявик от 1 юли до 3 октомври, след като Исландия миналия месец обяви, че ще позволи на туристите от държави извън Европа да посещават страната без карантина, ако могат да представят доказателство, че са ваксинирани срещу Covid-19.

    След това съобщение Delta Air Lines заяви, че ще възобнови полетите за Исландия от Ню Йорк и Минеаполис, както и че ще добави полет до Бостън

    United Airlines също ще добави услуга от Нюарк до Дубровник, Хърватия три пъти седмично от 8 юли до 3 октомври. Тази страна допуска посетители, които могат да покажат доказателство за отрицателен тест за Covid-19 или доказателство за ваксинация.

    Миналият месец Гърция заяви, че ще отвори границите си в средата на май за ваксинирани туристи или тези, които представят отрицателен тест за Covid-19.

    United Airlines заяви, че планира да добави полет от Вашингтон до Атина, който ще изпълнява от 1 юли до 3 октомври, в допълнение към услугата си Нюарк-Атина, която се очаква да се възобнови през месец юни. 

    Международната служба все още не работи, въпреки че все повече хора се ваксинират и някои ограничения за пътуване са премахнати.

    През май международните полети ще представляват 40% от общия капацитет на United Airlines спрямо 45% през същия месец на 2019 г.

    Полети Covid-19 United Airlines дестинации облекчения

    Оценка на новината

    5.00