• Парламентарната комисия на Южна Корея гласува да ограничи Google и Apple

    Парламентарната комисия на Южна Корея гласува да ограничи Google и Apple

    Apple Inc и Google Alphabet Inc са изправени пред глобални критики.

    Парламентарната комисия на Южна Корея гласува да ограничи Google и Apple

    SEOUL(Ройтерс)-Южнокорейският парламентарен комитет гласува рано в сряда, за да препоръча изменение на закона, ключова стъпка към забрана на Google и Apple да налагат насилствено комисионни на разработчиците на софтуер за покупки в приложения, първото подобно ограничение от голяма икономика.

    Apple Inc и Google Alphabet Inc са изправени пред глобални критики, тъй като изискват от разработчиците на софтуер, използващи техните магазини за приложения, да използват собствени системи за плащане, които начисляват комисионни до 30%.

    Във вторник Apple заяви, че законопроектът „ще изложи потребителите, които купуват дигитални стоки от други източници, на риск от измама, ще срине защитата им на поверителност“, ще накърни доверието на потребителите в покупките в App Store и ще доведе до по-малко възможности за южнокорейските разработчици.

    Експерти заявиха, че операторите на магазини за приложения могат да гарантират сигурност в платежни системи, различни от тяхната, като работят с разработчици и други компании.

    Google и Apple не са единствените, които могат да създадат сигурна система за плащане“, казва Лий Хуанг, преподавател по право в Корейския университет.

    Други отбелязват, че Южна Корея има едни от най-стабилните правни защити за онлайн транзакции в света, и казаха, че операторите на магазини за приложения трябва да предоставят разширени услуги, за да увеличат печалбите.

    Този месец в САЩ, двупартийна група сенатори представиха законопроект, който ще овладее магазините за приложения на компании, които според тях упражняват твърде голям пазарен контрол, включително Apple и Google.

    Apple google САЩ софтуер Южна Корея

    Оценка на новината

    5.00