• Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии

    Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии

    Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) има амбицията да продължи да бъде двигател на българската икономика.

    Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии

    Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Тя стъпва в длъжност от септември 2021.

    Секторът на бизнес услугите и технологиите продължава да расте и да бъде движеща сила за иновациите в страната. Браншът ни, наричан Индустрия на знанието, е представен от над 80,000 служители в България и бележи двуцифрен ръст през последните години, формирайки над 5% от БВП. В AIBEST имаме амбицията да продължим да бъдем двигател на българската икономика чрез няколко основни направления. Сред тях са установяването на успешни партньорства с държавните институции и местните власти, задържането и връщането у нас на българските таланти, привличането на нови инвестиции в индустрията и изграждането на устойчива екосистема в Югоизточна Европа. Тези стратегически приоритети ще разгърнем заедно с Нора в новата ѝ роля.“, коментира Илия Кръстев, председател на УС на AIBEST.  

    „За мен е чест да имам възможността да работя за реализирането на общите ни цели, дефинирани от борда на AIBEST съвместно с нашите членове - едни от най-бързоразвиващите се компании, доказали се на световната сцена. Развитието на Икономиката на знанието, която е в ДНК-то на нашия бизнес, може да се случи само при конструктивен диалог с държавата. Нужна е адаптация на законодателната ни и образователна рамки към променящата се глобална бизнес среда, за да се наложи дългосрочно имиджа на България като дестинация за предоставяне на продукти и услуги с висока добавена стойност.“, допълни Нора Ишкова. 

    Нора има над 20-годишен опит в сферата на бизнес развитието и управлението в международни ИТ компании в Европа, Африка, Близкия Изток и Азия. Заемала е ръководни позиции в 3Соm, D-Lіnk, Аvауа, Unіfу/ATOS, където е вицeпpeзидeнт "Диcтpибyция" зa Eвpoпa, Aфpиĸa, Близĸия Изтoĸ, Pycия и Азия. През последната година активно работи по сливането на професионалния изнесен център за консултантски услуги на Brightive Consulting в София с BARINGA Partners, Лондон.

    Нора Ишкова има магистърска степен по „Международни отношения“ от Университета за национално и световно стопанство в София. През 2018 завършва Advance Management Program в IESE Барселона, съвместна програма с Harvard Business school.

    България технологични иновации AIBEST businessnews.bg

    Оценка на новината

    0