• Collibra събра 250 милиона долара от инвестиции

    Collibra събра 250 милиона долара от инвестиции

    Collibra планира да използва новото финансиране, за да удвои работната си сила до 2023 г.

    Collibra събра 250 милиона долара от инвестиции

    Стартиращата софтуерна компания Collibra заяви във вторник, че е събрала 250 милиона долара в кръг от финансиране, което оценява компанията на 5,25 милиарда долара.

    Collibra събра свежите средства в инвестиция на късен етап, ръководена от Sequoia Capital и базираната в Белгия холдингова компания Sofina, като Tiger Global също инвестира. Фирмата също така брои рисковото звено на Alphabet CapitalG, ICONIQ Capital и Index Ventures като инвеститори.

    При оценка от 5,25 милиарда долара Collibra сега струва двойно повече от 2,3 милиарда долара, които инвеститорите оцениха компанията миналата година. Collibra планира да използва новото финансиране, за да удвои работната си сила до 2023 г. В момента има 953 служители, според LinkedIn.

    Основана през 2008 г., Collibra помага на фирмите да управляват и анализират данни, разпределени в множество държави. Базираната в Ню Йорк и Брюксел компания, се конкурира с облачни гиганти като Microsoft, Snowflake и Informatica в пространството за управление и управление на данни.

    Бизнесът трябва да се ориентира в множество регулации за поверителност на данните, като Закона за поверителността на потребителите на Калифорния (CCPA) и Общия регламент за защита на данните на Европейския съюз (GDPR).

     

    Databricks събра 1,6 милиарда долара при оценка от 38 милиарда долара през август, докато Celonis събра 1 милиард долара в кръг, оценявайки фирмата на 11 милиарда долара. Инвеститорите търсят следващия победител в облачните изчисления след солидни дебюти на фондовия пазар от като Snowflake и GitLab.

    Миналата седмица HashiCorp стана последната технологична фирма с висок растеж, която подаде документи за първично публично предлагане.

    Пазарът на корпоративен софтуер също претърпя голяма консолидация през последните години, като Microsoft купи компанията за разпознаване на реч Nuance в сделка за 16 милиарда долара, а Intuit грабна фирмата за имейл маркетинг Mailchimp за 12 милиарда долара. 

    Collibra стана по-активна в сключването на корпоративни сделки, след като купи фирма, наречена SQLdep през 2019 г., и компания, наречена OwlDQ по-рано тази година.

    Microsoft businessnews.bg Collibra Snowflake

    Оценка на новината

    5.00