• Китайският технологичен гигант NetEase съживява IPO в Хонконг

    Китайският технологичен гигант NetEase съживява IPO в Хонконг

    Компанията майка на Cloud Village NetEase е един от китайските игрални гиганти и се стреми да се разраства в международен план.

    Китайският технологичен гигант NetEase съживява IPO в Хонконг

    Cloud Village - подразделението за стрийминг на музика на NetEase - продължава с първоначалното публично предлагане в Хонконг.

    Първоначално NetEase подаде молба за включване в списъка на Cloud Village през август. Няколко доклада по това време казват, че NetEase забави IPO поради нестабилни пазари.

    Но във вторник компанията подаде ревизиран проспект на фондовата борса в Хонконг, показващ, че продължава с листването.

    Китайските технологични акции се разтърсиха, след като Пекин въведе редица нови регулации през последната година в области от поверителността на данните до антитръста, които хванаха много инвеститори неподготвени.

    Cloud Village управлява бизнеса за стрийминг на музика на NetEase и компанията казва, че има 185 милиона активни потребители месечно.

    Приходите за деветте месеца, приключили на 30 септември, нараснаха с 51,5% на годишна база до 5,1 милиарда юана (799,6 милиона долара). Приходите на Cloud Village идват основно от абонаменти, реклама и когато потребителите купуват виртуални артикули от неговите платформи.

    Въпреки това, компанията все още е дълбоко нерентабилна, тъй като се фокусира върху увеличаване на броя на потребителите и съдържанието, докато се бори срещу конкурентната услуга за стрийминг на музика на Tencent.

    „Въпреки продължаващото нарастване на потребителската си база, Cloud Village може да продължи да понася брутни и нетни загуби и нетен изходящ паричен поток от дейността в обозримо бъдеще, включително за годината, приключваща на 31 декември 2021 г., поради продължаващите си инвестиции в съдържание, технологии, маркетингови инициативи, както и научноизследователска и развойна дейност“, каза компанията в документация до фондовата борса в Хонконг.

    Компанията майка на Cloud Village NetEase е един от китайските игрални гиганти и се стреми да се разраства в международен план чрез игри с висок профил, включително заглавия „Властелинът на пръстените“ и „Хари Потър“.

    Tencent businessnews.bg Cloud Village NetEase

    Оценка на новината

    5.00