• SAS и Microsoft обединяват усилия в България в подкрепа на дигиталната трансформация на компаниите у нас

    SAS и Microsoft обединяват усилия в България в подкрепа на дигиталната трансформация на компаниите у нас

    SAS и Microsoft ще предоставят вертикално интегрирани бизнес решения на своите клиенти в различните индустрии.

    SAS и Microsoft обединяват усилия в България в подкрепа на дигиталната трансформация на компаниите у нас

    След като Microsoft и SAS обявиха стратегическото си сътрудничество на глобално ниво, сега двете компании започват да работят в по-тясно сътрудничество и в България с цел ускоряване на цифровата трансформация на предприятията и на стратегията им за развитие на пазара в страната.

    В резултат на сътрудничеството между двата технологични лидера, компаниите, които използват SAS решения, ще могат да ускорят изпълнението на своята дигитална стратегия. Заедно с това те и ще бъдат по-ефективни в дейността си, като вземат бързи и точни решения благодарение на SAS анализите, достъпни на облачната платформа на Microsoft Azure. 

    Освен това, чрез оптималното управление на ресурсите си, фирмите ще могат да намалят оперативните си разходи и времето за пускане на нови продукти и услуги на пазара. Така, те ще могат да насочат усилия към разширяване на бизнеса си, както и да бъдат по-силно ориентирани към клиентите си, като се възползват максимално от конкурентното си предимство.

    SAS и Microsoft ще предоставят вертикално интегрирани бизнес решения на своите клиенти в различните индустрии и ще им помогнат да опростят управлението на данни, да автоматизират процеса на генериране на информация и да я представят по разбираем начин на всички ръководители на организацията.

    Янис Папацирос, регионален лидер на SAS за Гърция, Кипър, България, сподели:

    „Във време на динамична бизнес среда, ние подкрепяме нашите клиенти по пътя на трансформацията, движим се уверено въз основа на бързи и точни решения и същевременно намаляваме разходите чрез технологията на автоматизация. Сътрудничеството с Microsoft помага на нашите клиенти да постигнат желаните резултати по-бързо, да гарантират тяхната мащабируемост и значително да намалят времето за преход на пазара, като по този начин ги подготвя за бъдещето!“

    Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България и ръководител на изпълнителните директори на Microsoft от региона ЦИЕ, коментира:

    „Това сътрудничество е чудесна новина, тъй като все повече и повече организации преминават към облачните услуги. SAS решенията, задвижвани от Azure, са отличен избор за организациите, за да извлекат максимума от анализа и оценката на своите данни. Благодарение на усилията на Microsoft и SAS, бизнес лидерите ще изградят увереност спрямо управлението на данни и анализи, което ще направи решенията им добре обосновани.“

    Сътрудничеството между двете компании съчетава 45-годишният опит и експертиза в областта на интелигентното вземане на решения на SAS със силата на платформата Azure, като по този начин гарантира устойчивост и потенциал за растеж – двете предпоставки за непрекъснатост на бизнеса. Сътрудничеството се основава на интегрирането на SAS решения и платформа SAS Viya в облачното решение на Microsoft, което осигурява на предприятията безпроблемно изживяване в облака, с по-бърз, разширен и по-лесен достъп до SAS решения.

    България Microsoft Azure businessnews.bg SAS

    Оценка на новината

    5.00