• Британските политици призоваха правителството да наложи по-строги правила за големите технологични компании

    Британските политици призоваха правителството да наложи по-строги правила за големите технологични компании

    Предвидено е законопроектът да бъде внесен в парламента за одобрение през 2022 г.

    Британските политици призоваха правителството да наложи по-строги правила за големите технологични компании

    Група британски законодатели заявиха своята позиция, че трябва да бъдат направени „големи промени“ в предстоящия законопроект за онлайн безопасността на Обединеното кралство. Проектозаконопроектът е предложен нов законодателен акт, който има за цел да направи интернет по-безопасно място за хората в Обединеното кралство.

    Съвместната комисия на парламента на Обединеното кралство по проектозакона заяви, че повече престъпления трябва да бъдат включени в обхвата на предложения закон.

    "Това, което е незаконно офлайн, трябва да бъде регулирано онлайн.", сподели Деймиън Колинс, депутат и председател на комисията, в изявление и добави: „Липсата на регулация онлайн направи твърде много хора уязвими към злоупотреби, измами, насилие и в някои случаи дори загуба на живот.”

    Комитетът призовава за забрана на множество онлайн дейности, включително популяризиране на самонараняване онлайн, дълбока фалшива порнография (порно, генерирано от AI) и насочване към страдащи от епилепсия с мигащи изображения онлайн.

    Телевизионният и радио регулатор Ofcom беше натоварен с регулирането на интернет в Обединеното кралство през февруари. Комитетът каза, че правителството трябва да даде на Ofcom повече правомощия за разследване, одит и санкциониране на Big Tech, добавяйки, че регулаторът също трябва да може да определя стандартите, по които Big Tech ще бъде държан отговорен.

    „Ерата на саморегулиране за големите технологии е към своя край“, каза Колинс. „Компаниите са ясно отговорни за услугите, които са проектирали и печелят от тях, и трябва да бъдат държани да отговарят за решенията, които вземат.”

    На други места в Обединеното кралство Органът за конкуренция и пазари и Службата на комисаря по информация също имат възможността да налагат глоби и санкции на технологични компании.

    Facebook, Instagram, YouTube, Twitter и TikTok са критикувани от законодателите в Обединеното кралство и други части на света, че позволяват споделянето на вредно съдържание в техните платформи. Те казват, че правят всичко възможно да го премахнат, но много законодатели не са доволни.

    Предвидено е законопроектът да бъде внесен в парламента за одобрение през 2022 г.

    Обединено кралство регулатор Big Tech businessnews.bg Ofcom

    Оценка на новината

    0