• JPMorgan надгражда технологичния сектор на Китай

    JPMorgan надгражда технологичния сектор на Китай

    Анализатори на американската инвестиция повишиха рейтингите на акциите на седем китайски интернет компании.

    JPMorgan надгражда технологичния сектор на Китай

    JPMorgan подобри китайските технологични акции на фона на намалените рискове, само два месеца след като нарече сектора „неинвестиционен“.

    Анализатори на американската инвестиция повишиха рейтингите на акциите на седем китайски интернет компании, включително Tencent, Alibaba, Meituan, NetEase и Pinduoduo от „поднормено“ на „наднормено тегло“. Това показва, че вярват, че тези акции могат да надминат средната обща възвръщаемост на акциите в обхвата на обхвата на анализатора през следващите шест до 12 месеца.

    Акциите на дигиталните развлечения, местните услуги и електронната търговия ще бъдат „първата партида с по-добри резултати“, каза банката.

    Индексът Hang Seng Tech, който проследява най-големите технологични акции, регистрирани в Хонконг, е паднал с повече от 27% тази година, към приключването в понеделник. Притесненията относно средата на по-високи лихвени проценти, тъй като големите централни банки се стремят да укротят горещата инфлация, също са надвес за по-широкия технологичен сектор в световен мащаб.

    Нарастващите лихвени проценти са склонни да правят бъдещите печалби за растящите компании по-малко привлекателни. Технологичният Nasdaq Composite на Уолстрийт падна с повече от 25% към приключването в понеделник.

    Уолстрийт JPMorgan Nasdaq Composite businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00