• SOFTONE придобива cosmoONE

    SOFTONE придобива cosmoONE

    Водещата софтуерна група придобива мажоритарния дял от cosmoONE – най-голямата B2B компания за електронни доставки.

    SOFTONE придобива cosmoONE

    SOFTONE Group обявява придобиването на 61,73% дял от cosmoONE – водещ доставчик на B2B услуги за електронни обществени поръчки и електронни търгове в Гърция, преди това собственост на OTE Group.

    cosmoONE е създадена през 2000 г. и по същество е единственият голям доставчик в Гърция, специализиран в B2B електронни доставки. Компанията разработва широка гама от специализирани решения, покриващи всички етапи от цикъла на доставките – от кандидатстване в търгове и аукциони, до поръчване, получаване и архивиране на фактури в ERP системи.

    Сред клиентите на cosmoONE са най-големите компании от частния сектор от всички индустрии и сфери на икономиката, като телекомуникации, банкиране, застраховане, промишленост и търговия, както и много организации от публичния сектор.

    Тази сделка, заедно със скорошното придобиване на IMPACT, създава една нова солидна рамка от възможности. Комбинацията от авангардни бизнес софтуерни приложения, електронни поръчки и решения за електронно фактуриране за средни и големи предприятия, осигурява значителни икономии на разходи и решаващо допринася към цифровата трансформация на всички B2B процеси.

    Панос Мартинис, главен изпълнителен директор на SOFTONE Group, заяви: „Това ново придобиване е в съответствие с нашата стратегия за инвестиране във водещи технологии. cosmoONE, разработва и предлага на пазара серия от популярни B2B решения, свързани с доставките. В съчетание с портфолиото от решения на IMPACT и SoftOne, това създава солидна синергия, която подкрепя нашата визия за разработване на най-голямата платформа за бизнес свързване в облака. Нещо повече, ние засилихме капацитета си да се наложим на пазара на средните и големи предприятия, като предлагаме най-добрите решения, които могат да накарат бизнеса да дигитализира напълно всичките си B2B процеси.“

    софтуер businessnews.bg SOFTONE Group OTE Group B2B процеси

    Оценка на новината

    5.00