• Twitter иска да показва реклами и на хора, които не са регистрирани

    Twitter иска да показва реклами и на хора, които не са регистрирани

    По този начин компанията цели да привлече още 800 млн. потенциални потребители.

    Twitter иска да показва реклами и на хора, които не са регистрирани

    Twitter иска да показва реклами на хора, които не са регистрирани в социалната мрежа. Това заявиха от компанията. Ходът е начин Twitter да докаже на Wall Street, че бизнесът й може да се разраства. Компанията добавя промотирани туитове, които да бъдат виждани от допълнителните посетители.  От Twitter заявяват, че има шепа интернет компании, които могат да предложат това.

    По данни на социалната мрежа, около 500 млн. души влизат всеки месец, без да имат акаунт в нея. Досега рекламодателите можеха да правят кампании, които достигнаха до близо 320-те млн. активни протребители, които влизат със своя регистрация в услугата.

    Инвеститорите са силно притеснени от забавянето на ръста а брой нови потребители в Twitter. Затова те привестваха решението и акциите скочиха веднага с 6,6% до 25,91 долара. През изминалата година те са изгубили близо 28% от стойността си.

    Интересен факт е, че Twitter защити своята база данни, която е една пета от тази на Facebook. Компанията наложи тази мярка, като заяви, че съдържанието от нейната социална мрежа е широко разпространено и се ползва често от телевизиите и новинарските сайтове без разрешение. 

    Twitter реклами потребители

    Оценка на новината

    0