• Соларни дървета разцъфват в Бургас

    Соларни дървета разцъфват в Бургас

    Това е първият подобен проект, както за Бургас, така и за България. Сложната форма на инсталацията наподобява дървесна растителност, сякаш пренесена от друга планета

    Соларни дървета разцъфват в Бургас

    Новият проект, подет от община Бургас вече е в ход и е наречен „Изнесени информационни офиси, захранвани със слънчева енергия”.

    Това е първият подобен проект, както за Бургас, така и за България. Сложната форма на инсталацията наподобява дървесна растителност, сякаш пренесена от друга планета. Освен атрактивния дизайн, инсталацията разполага с много и различни функции, като възможност за излагане на информационни материали, зареждане на мобилни устройства и електрически инвалидни колички.

    Соларните дървета имат предвидени места за сядане, разполагат с работна площ и ефектно осветление през нощта. През деня те преобразуват слънчевата светлина от фотоволтаични панели и я използват за зареждане на прилежащите устройства. Неизразходената енергия не се губи, а се съхранява в акумулаторен блок. Соларните дървета дават възможност за едновременно зареждане на 2 инвалидни колички и до 12 мобилни устройства.

    Инсталацията ще бъде разположена на площад „Тройката”, в района на Съдебната палата. В Бургас ще бъде монтирата и втора инсталация близо до Бураски свободен университет. Местата им са подбрани, с цел възможно най-много хора да могат да се възползват от функциите на устройствата.

    Бургас инсталации соларни дървета

    Оценка на новината

    0