• Роботи ще извършват доставки в Лондон

    Роботи ще извършват доставки в Лондон

    Робо-доставчиците са способни да транспортират товар, който се равнява на две пълни пазарски чанти на 30-минутно разстояние. Роботите имат обхват 6.4 км и се движат със скорост 6.5 км в час

    Роботи ще извършват доставки в Лондон

    Репутацията на лондончани е, че почти няма нещо, което може да ги смути. Малките роботи, които се готвят да тръгнат по улиците на Лондон обаче, изглежда смущават лондончани.

    Starship Technologies представи доставчиците миналата година и в момента чака одобрение, за да започне тестове в реални условия.

    Робо-доставчиците са способни да транспортират товар, който се равнява на две пълни пазарски чанти на 30-минутно разстояние. Роботите имат обхват 6.4 км и се движат със скорост 6.5 км в час. Робо-доставката е много по-евтина от традиционната – между една десета до една петнадеста от цената на обикновена доставка.

    Разбира се, доставките могат да се следят от потребителите онлайн. Когато малкия доставчик пристигне, клиентът отваря контейнера с помощта на мобилното приложение. Това е гаранция, че никой няма да открадне пратката, която носи роботът. Машините са оборудвани с микрофон, високоговорител и камери, така че операторите да се намесят в случай, че някой се опита да отвори контейнера, докато роботът е на път. Роботите си имат и GPS, за да могат да откриват пътя до дестинацията си, освен това имат сензори за да избягват сблъсъци е предмети или пешеходци.

    Лондон роботи доставки доставчици робо-доставки

    Оценка на новината

    0