• Разберете, кога спят приятелите ви... чрез Facebook

    Разберете, кога спят приятелите ви... чрез Facebook

    Иновативният датчанин е намерил начин да проследява, кога приятелите му спят, само чрез активността им във Facebook и Messenger. Голяма част от хората, например, проверяват Facebook профила си сутрин и преди лягане, ето защо Лоув-Янсен е бил в състояние да направи обобщение на сънните навици на приятелите си.

    Разберете, кога спят приятелите ви... чрез Facebook

    Сорен Лоув-Янсен е датски разработчик на софтуери. Той е намерил начин да проследява режима на сън на приятелите си във Facebook, само чрез данните налични в социалната мрежа.

    Иновативният датчанин е намерил начин да проследява, кога приятелите му спят, само чрез активността им във Facebook и Messenger. Голяма част от хората, например, проверяват Facebook профила си сутрин и преди лягане, ето защо Лоув-Янсен е бил в състояние да направи обобщение на сънните навици на приятелите си. Тази система обаче, функционира ефективно само при потребители, които посещават социалната мрежа редовно.

    Софтуерът, който Лоув-Янсен създава, проверява активността на потребителите на всеки 10 минути и събира информация за навиците им. На базата на информацията се създават графики, онагледяващи моделите на сън.

    От Facebook обаче, не харесват идеята на датския програмист. Според Лоув-Янсен, компанията го е помолила да не дава достъп до софтуера на други хора, защото това е в нарушение на правилата за използване на услугата. Датчанинът обче, публикуват приложението в GitHub и вече е изтеглено от най-малко 1000 души.

    Идеята на Лоув-Янсен не е да следи приятелите си, а по-скоро да насочи вниманието на хората, към това, колко лесно е да се вземат лични данни от профилите ни в социалната мрежа, да се изгради статистика за начина ни на живот и дори за времето в което спим.

    facebook датски програмист Сорен Лоув-Янсен как да разберем кога приятелите ни във Facebook сп

    Оценка на новината

    0