• Доставките на компютри са на рекордно ниски нива

    Доставките на компютри са на рекордно ниски нива

    Доставките на компютри се върнаха на нивата от 2005-2006г.

    Доставките на компютри са на рекордно ниски нива

    Доставките на компютри се върнаха на нивата от 2005-2006г. Спадът на доставките е с 9,6% за първото тримесечие на годината, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

    Общо за периода доставките са 64.8 млн. бройки. Три от петте компании в топ пет записват спадове. Най-голям спад има HP - 9%, а Lenovo - 7.2%. Понижението при Dell е 0.4%. Въпреки това подредбата на компаниите се запазва. Лидер остава Lenovo, следвана от HP, Dell, Asus и Apple. Изключение правят Asus и Apple, чийто повишения са в рамките на 1% - 1.5%.
    Данните на IDC са още по-консервативни. Според анализаторите спадът на доставките е 11.5% до 60.6 млн. бройки. Анализаторската компания посочва, че всички производители в топ 5 записват спадове. Според IDC подредбата е Lenovo, HP, Dell, Apple и Asus. Спадовете са съответно 8.5%, 10.8%, 2%, 2.1% и 8.3%.

    Според анализаторите, пазарът ще продължава да изпитва трудности. Все пак се очаква, че към края на годината ще има известно оживление на пазара, най-вече от бизнес клиентите, чийто пробни периоди с Windows 10 ще изтекат и трябва да доведат до купуването на нови компютри и лицензи.

    Apple продажби Компютри Asus Lenovo HP Dell

    Оценка на новината

    0