• Hyperloop One изгражда транспортна система, която се движи с над 1000 км/ч

    Hyperloop One изгражда транспортна система, която се движи с над 1000 км/ч

    Приблизително преди година се заговори по-сериозно за осъществяването на идеята на шефа на Tesla Илън Мъск за свръхзвукова транспортна система, в която хората ще пътуват в капсули със скорост над 1000 км/ч през огромни тръби.

    Hyperloop One изгражда транспортна система, която се движи с над 1000 км/ч

    Приблизително преди година се заговори по-сериозно за осъществяването на идеята на шефа на Tesla Илън Мъск  за свръхзвукова транспортна система, в която хората ще пътуват в капсули със скорост над 1000 км/ч през огромни тръби.

    За осъществяването на нововъзникната концепция са започнали да работят две американски компании - Hyperloop Transportation Technologies (HTT) и Hyperloop One. Първите тестове на съоръжението са направени около Лас Вегас от Hyperloop One.

    За изграждането на транспортната система, вече компанията има сключени договори с Дубай и Абу Даби. От Hyperloop са изчислили, че приблизително за 12 минути високоскоростната  транспортна система ще минава разстоянието от 156 км между най-големите градове в двете емирства.

    Не знаем още нищо за технологията на конкурентите им от HTT, но планират да завършат транспортното си съоръжение в Невада.

    Компанията SpaceX ще представи капсулите, в които ще се движат пътниците на транспортното съоръжение. Това ще се осъществи през 2017 година.

    За сега можем само да се оставим на въображението си и да си представим какво би било да пътуваш с подобна скорост.

    свръхзвуков транспорт Hyperloop One Hyperloop Transportation Technologies (HTT) SpaceX

    Оценка на новината

    0