• Facebook диагностицира силна депресия

    Facebook диагностицира силна депресия

    Facebook ще опита да спре самоубийствата.

    Facebook диагностицира силна депресия

    Компанията Facebook е разработила алгоритъм, който открива знаци в съобщенията и коментарите, които хората изпращат на своите приятели, говорещи за силна депресия и обмисляне на самоубийство. Някои психолози смятат, че подсъзнателно хората показват своите намерения на близките си, надявайки се, че те ще реагират и ще ги спрат. 

    Искуственият интелект ще съумява да разпознава потребители, при които има голям риск от опит за самонараняване. След като алгоритъмът разпознае симптомите, той автоматично ще изпраща данни към специализиран екип на Facebook. Той, от своя страна, трябва да даде потвърждение, а след това да се свърже с потребителя, за да се опита да претотврати фатален край.

    За момента новия алгоритъм ще бъде тестван в Америка. Там нивото на самоубийства е изключително високо и от компанията изразяват надежда, че с тяхната намеса, тези случаи ще спаднат драстично. Марк Зукърбърг информира, че смята в бъдеще да подобри достатъчно алгоритъма, за да го направи полезен при откриване на съобщения за терористични атаки и тяхната организация.

    facebook Марк Зукърбърг алгоритъм разпознаващ симптоми на депресия депресия

    Оценка на новината

    0