• Какво ново в света на технологиите? Три полезни нови технологии

    Какво ново в света на технологиите? Три полезни нови технологии

    Няколко умни решения грабнаха вниманието ни. Те са иновативни и ефикасни и целта им е да облекчат човека, давайки му сигурност и забавление.

    Какво ново в света на технологиите? Три полезни нови технологии

    Няколко умни решения грабнаха вниманието ни. Те са иновативни и ефикасни и целта им е да облекчат човека, давайки му сигурност и забавление.

    Направи си сам
    Магазинът на Adidas, намиращ се в Берлин, предлага на клиентите си интересна възможност. Те могат да използват дигиталните решения, за да си проектират и ушият дреха сами. Клиентът влиза в тъмна стая, където скенери анализират точния му размер, след което сам избира стайлинга и цветовата комбинация. Цената за персоналната дреха е около 200 евро, а целия процес отнема около 4 часа.

    Срещу катастрофите
    Над 90% от всички катастрофи в света са причинени от човешка грешка. Един калифорнийски стартъп DeepScale има решение на проблема. Екипът му създава система за сигурност, която учи колата да възприема заобикалящата я среда и така да предотвратява инциденти. Стартъпът успя да привлече инвестиция в размер на 3 млн. долара. Компанията все още не назовава автомобилните производители, с които ще работи, но едно е ясно – платформата ще използва всички сензори в колата, за да следи пътната обстановка в реално време.

    На какъв се правиш?
    В днешно време все по-често ставаме свидетели на щастливи връзки, възникнали в интернет. Платформите за запознаства са изключително много и в тях всеки може да намери, ако не любов, то добър приятел. Не винаги, обаче, това е реалността. Често се случва човекът, дошъл на срещата въобще да не е любезният и мил човек, с когото се запознахте, а е по-скоро досаден и леко притеснителен. В такъв случай се налага да разследвате предварително следващия кандидат. На помощ идва приложението Taken Mate. То проследява всички профили в социалните мрежи на кандидата и преценява коя информация е истина и коя – не. Така потребителят спокойно може да отиде на среща без да се притеснява, че ще срещне, не когото трябва.

    нови технологии дигитални решения интересни приложения

    Оценка на новината

    0