• Няколко интересни проекта от технологичния свят

    Няколко интересни проекта от технологичния свят

    Samsung, Apple, LG, Lenovo, Huawei и други технологични компании ежедневно присъстват в медиите.

    Няколко интересни проекта от технологичния свят

    Samsung, Apple, LG, Lenovo, Huawei и други технологични компании ежедневно присъстват в медиите. Да, те създават иновативни продукти и освен това диктуват модата в технологичния свят. Но има и други интересни проекти, на които не се дава толкова гласност, само защото зад тях не стои технологичен гигант. Ето и някои от тях.

    Moesy е приложение, зад което стоят ученици от Ню Йорк. Неговата цел е да свързва гладни деца с ресторанти, в които има храна в излишък. Всеки ученик може да резервира пакет храна от ресторант, който се намира в близост. Тази платформа работи в 2 направления:
    -Помага на децата в неравностойно положение.
    -Намалява изхвърлянето на хранителни отпадъци.
    Всеки четвърти ученик в Ню Йорк не може да си позволи вечеря. В същото време града е дом на едни от най-богатите хора в света. Именно този контраст на слоевете и именно този ужасен парадокс, подтиква младите предприемачи да дадат своя принос за справяне с този проблем.

    Cinemood е стартъп компания, която предлага проектор, специално създаден за деца. Той е предварително заред с музика, песнички, приказки, филмчета, уроци и много други забавни неща. Устройството струва 600 долара. Стартъпът премина през акселератора на Bang&Olufsen и набра инвестиция от почти 2,5 млн. долара. Проекторчето е с тегло от 250 грама и работи с Android KitKat. Разбира се, към устройството може да се закупи добълнителна "шапчица", чрез която се добавят още филми, игри, уроци и други. 

    Post Intelligence е умен помощник за социални мрежи. PI предвижда успеха на дадена публикация във Facebook, Twitter, Instagram и други. Приложението разчита различни алгоритми, които му помагат да отгатне дали дадена публикация ще бъде успешна. Изкуствен интелект помага на приложението да открие въпросите, които най-вече вълнуват потребителите в социалните мрежи. Освен това PI бързо свиква с чувството за хумор, изказа, жаргона и тона, с който даден човек пише. Така PI може да прави все по-добри предложения за статуси и публикации.

    технологии нови технологии Moesy Post Intelligence Cinemood

    Оценка на новината

    0