• Nokia 9 се конкурира по характеристики и цена с устройствата на Apple

    Nokia 9 се конкурира по характеристики и цена с устройствата на Apple

    Новото флагманско устройство на Nokia – Nokia 9 ще се появи в края на лятото, а източниците, близки до компанията твърдят, че ще бъде с невероятни характеристики.

    Nokia 9 се конкурира по характеристики и цена с устройствата на Apple

    Новото флагманско устройство на Nokia – Nokia 9 ще се появи в края на лятото, а източниците, близки до компанията твърдят, че ще бъде с невероятни характеристики. Смартфонът ще дойде с 5,5-инчов OLED дисплей, за да се впише сред конкурентите си. Предната камера е почти професионална 12-мегапикселова.

    Nokia няма да изневери на принципите си и ще даде на потребителите изключително издържлива 3800 mAч батерия, която ще поддържа и технология за бързо зареждане Qualcomm Quick Charge 4.

    Oперационната система е Android 7.1.2 Nougat, а потребителят ще бъде спокоен дори да намокри телефонът си, тъй като корпусът е защитен. Nokia ще събере в устройството си повечето нашумели функции, като скенер на ретината и скенер за пръстови отпечатъци, които са достъпни в устройства на Samsung, Huawei и Apple.

    Nokia OZO audio, пък ще даде на музикалните фенове невероятно изживяване с технологията за пространствено озвучаване. Всичко това трябва да бъде достъпно на доста по-висока цена. Според различни източници Nokia ще предлага новия си флагман на цена от 749 евро в Европа и 699 евро в САЩ.

    Цената се доближава доста до тази, на която Аpple предлага флагманските си устройства. Nokia ще се завърне на пазара на смартфони с няколко нови модела тази година. В началото на 2017 бяха представени Nokia 3, Nokia 5 и Nokia 6. Предстои представянето и на смартфонът от среден клас Nokia 8. Nokia 9 спада към флагманите на компанията и ако съдим по цената и характеристиките, това е напълно заслужено.

    nokia Nokia 9 Nokia 8 ново устройство от Nokia цена на Nokia 9

    Оценка на новината

    0