• Какво ново в света на технологиите?

    Какво ново в света на технологиите?

    Писна ли Ви да четете за новите технологии при смартфоните и носимите устройства?

    Какво ново в света на технологиите?

    Писна ли Ви да четете за новите технологии при смартфоните и носимите устройства? Е, ние попаднахме на няколко нови дигатални идеи и нямаме търпение да ги споделим с Вас, защото са наистина интересни. Ето и ги и тях:

    Умна карта – Plastic е една от първите умни карти в света. Тя е дело на стартъпа Plastic, който приключи дейността си след два пропаднали рунда на финансиране. Все пак софтуерът на Plastic успява да обедини всички дебитни, кредитни и промоционални карти на потребителя. Разбира се, всеки потребител може да управлява картите си през смартфона. Освен това, ако случайно забравите да си вземете дебитната карта, приложението ще Ви напомни. Макар, че умната карта Plastic има доста голяма конкуренция има и много голямо предимство – най-високо ниво на сигурност.

    Четец на мисли – тази идея съвсем не е новозараждаща се, но сега компанията Facebook обяви, че екип от инженери ще работи по технология, която ще позволи на потребителите да пращат съобщения, без да има нужда да ги пишат на клавиатура. Съвсем скоро потребителите ще разчитат само на мисълта си. Вероятно компанията ще ползва няколко различни технологии, които ще сканират мозъка на потребителя с огромна честота в минута. Така технологията ще разчита мислите на потребителя и ще може да я напише без да има нужда от това някой да я пише. Идеята е потребителя да може да пише със 100 думи в минута. Разбира се, тази идея ще бъде развита още повече. Планира се добавяне на нови инструменти, които да позволяват добавяне на елементи от виртуална реалност в ежедневието, отново без нужда от екран или клавиатура.

    Нова социална мрежа – за никого не е тайна, че най-голямата социална мрежа в света е Facebook. Това, обаче не означава, че няма място за нишови платформи за социални контакти. Един британски стартъп, например успя да набере 26 млн. паунда за финансиране на идеята си за социална мрежа, насочена към занаятчии и шивачи. Дори и на пръв прочит това да не звучи като най-доходоносния е-бизнес, нещата не стоят точно така. Шивашките услуги са доста скъпи и сами по себе си се превръщат в мултимилионен бизнес. Името на платформата е LoveCrafts и се предлага хиляди възможности за предоставяне на оферти за оборудване и материали, съвети, споделяне на идеи и други.

    социални мрежи facebook виртуална реалност нови технологии

    Оценка на новината

    0