• Mokase - калъфчето за смартфон, което прави еспресо

    Mokase - калъфчето за смартфон, което прави еспресо

    Две от нещата, които присъстват най-много в деня на повечето от нас са кафето и смартфонът.

    Mokase - калъфчето за смартфон, което прави еспресо

    Две от нещата, които присъстват най-много в деня на повечето от нас са кафето и смартфонът. Много хора не могат да започнат деня си без чаша ароматно кафе, а пък смартфонът винаги е насреща, когато ни е скучно, когато ни чака работа, когато трябва да планираме деня си и така нататък. Но какво е другото общо между тях?

    Едно от най-новите изобретения е Mokase. Това е калъф за смартфон, който освен, че предпазва любимата ни вещ от наранявания, може да ни направи и кафе. Mokase може да затопли 25 мл кафе до 60 градуса. Тази доза е напълно достатъчна за събуждане на организма.

    В калъфчето Mokase има място за поставяне на специална капсула за кафе, а вградената батерия затопля течността. След това малка тръбичка изпомпва кафето, за да го излеем в любимата си чаша. Всички тези процеси се управляват чрез мобилно приложение.

    В момента създателите набират средства за производство чрез платформата Kickstarter. Обявената сума е 82 хил. долара и всеки, на който му допада идеята може да я подкрепи. Mokase е съвместим с четири марки смартфони – Samsung, iPhone, Huawei и LG и струва 54 долара.

    нови технологии Mokase калъф за смартфон еспресо

    Оценка на новината

    0