• Илън Мъск с поредна иновация

    Илън Мъск с поредна иновация

    Илън Мъск е един от хората, създаващ иновации. Негово дело са компаниите SpaceX, Теsla, HyperLoop и други.

    Илън Мъск с поредна иновация

    Илън Мъск е един от хората, създаващ иновации. Негово дело са компаниите SpaceX, Теsla, HyperLoop и други. Наскоро предприемачът изрази и своето желание да свърже човешкия мозък с дигиталния свят.

    Сега Мъск иска да промени и метрото. В бъдеще мотрисите ще бъдат сменени с електрически микроавтобуси, които ще се превърнат в основно превозно средство на големите градове. Новият електробус е дело на новата компания на Мъск The Boring Company.

    Електробуса е получил голяма част от технологиите и агрегатите на електрическия Model X. Той ще бъде оборудван и с технология за автономно предвижване. Концепцията за електробуса беше показана на конференцията Technology Entertainment Design, която се проведе във Ванкувър.

    В големите градове ще бъдат прокопани тунели, в които ще се предвижва и буса, върху специална платформа. Този проект може да струва на Мъск близо 6 млрд. долара. Внедряването на подобен вид транспорт може да намали натоварването по пътищата, замърсяването на околната среда и ще намали времето, което шофьорите прекарват в задръствания.

    Разбира се, тунелите ще бъдат прикрепени и към вакумните тръби на HyperLoop.

     

    Hyperloop Илън Мъск сврухзвуков транспорт електробуси

    Оценка на новината

    5.00