• Няколко идеи за бъдещето

    Няколко идеи за бъдещето

    Секторът на технологиите се развива толкова бързо, че само ден невнимание и вече си изпуснал появата на нови устройства и решения.

    Няколко идеи за бъдещето

    Секторът на технологиите се развива толкова бързо, че само ден невнимание и вече си изпуснал появата на нови устройства и решения. Днес ще Ви разкажем за няколко нови идеи, които ни впечатлиха.

    Япония и безпилотните камиони
    Този петък Япония ще финализира своите планове за либерализация на дронове и автономни превозни средства. Регулациите ще бъдат изменени и през 2020г. жителите на Япония ще получават доставките си чрез дронове. До 2020г. факт ще бъдат и самоуправляващите се камиони. Правителството на страната ще насочи усилията си и към развитието на технологиите в сферата на финансите и здравеопазването.
     

    NASA и слънцето
    Космическата агенция NASA подготвя изследователска мисия, която ще изпрати апарат в непосредствена близост до слънцето. Solar Prob Plus ще достигне на разстояние от 6,4 млн. километра от повърхността на слънцето. Това ще бъде най-късата дистанция, осъществявана някога. Апаратът ще бъде подложен на температура от 1400 градуса по Целзий и огромно радиоактивно излъчване. Той, обаче, би трябвало да издържи заради карбоново-композитен щит. Сондата ще бъде изстреляна межди 31 юли и 19 август другата година. Тя ще остане там 6 години и 11 месеца и ще направи 24 облитания в орбита на слънцето. Целта й е да изследва потока от енергия, който предизвиква екстремна слънчева активност, която е изключително вредна за нас.

    Европа и оптичния телескоп
    Европейската изследователска организация ще изгради най-големият оптичен телескоп в света. Той ще позволи на астрономите да търсят екзопланети извън нашата слънчева система. Телескопът ще бъде разположен на върха на планина в чилийската пустиня на 3000 метра височина. Телескопът E-ELT ще бъде 5 пъти по-голям от предишния най-голям телескоп. Диаметърът му е 39 метра и тежи над 3000 тона. Изграждането му ще струва 1 млрд. евро и трябва да бъде готов през 2024г. Чрез телескопа ще могат да бъдат изследвани атмосферите на далечни екзопланети, на които може да има условия за живот.

    технологии космос NASA телескоп

    Оценка на новината

    0