• Изкуствен интелект, добавена реалност и какво още в новата iOS 11?

    Изкуствен интелект, добавена реалност и какво още в новата iOS 11?

    Новата iOS 11 беше официално представена на конференцията за разработчици WWDC 2017. Тя вече е достъпна за разработчиците, а потребителите ще я получат през есента.

    Изкуствен интелект, добавена реалност и какво още в новата iOS 11?

    Новата iOS 11 беше официално представена на конференцията за разработчици WWDC 2017. Тя вече е достъпна за разработчиците, а потребителите ще я получат през есента. Операционната система е претърпяла промени. Една от основните такива е преработената „арр секция“ и контролния център с повече преки пътища.

    Доста промени и по основните услуги на Apple. Компанията е разработила нов дизайн на онлайн магазина си App Store. Според Apple той ще бъде по-удобен и лесен за ползване. Предвидена е нова практика на публикуване на „Игра и приложение на деня“ от кураторите на App Store.

    С iOS 11 потребителите ще могат да правят и парични трансфери, както и да прехвърлят суми в собствена банкова сметка.
    Ако пък не обичате да губите чатовете си, те вече ще могат да се съхраняват в iCloud.

    Изкуственият интелект в iOS 11 ще може да проследява движения, ще разпознава различни обекти и пространства. Новата функция на Apple – Memories – също ще работи с изкуствен интелект. Тя ще може да идентифицира различни събития и да оформя видеоклипове, които в последствие могат да бъдат ползвани за снимки.

    Maps също ще ползва изкуствен интелект в iOS 11 и ще дава възможност за навигация до различни местоположения. Докато шофирате, пък, изкуственият интелект автоматично ще включва функцията Do Not Disturb, която ще изключва екрана на смартфона.

    Siri също е доста подобрена. Гласът й ще звучи много по-естествено и освен това ще може да извършва преводи от различни езици.
    Системата Core LM за машинно обучение, пък, ще направи много по-лесна работата с платформата за добавена реалност на Apple - ARKit.

    Apple изкуствен интелект смартфон iOS 11 операционна система на Apple Siri

    Оценка на новината

    5.00