• Facebook променя emoji. Вижте как

    Facebook променя emoji. Вижте как

    Facebook спечели много от въвеждането на emoji в своята платформа. Давайки възможност на хората да изразят своите емоции, социалната мрежа се отличи пред потребителите.

    Facebook променя emoji. Вижте как

    Facebook спечели много от въвеждането на emoji в своята платформа. Давайки възможност на хората да изразят своите емоции, социалната мрежа се отличи пред потребителите. Именно това води компанията до мисълта, че emoji трябва да мине на следващо ниво, за да задържи вниманието на потребителите.

    В бъдеще Facebook планира да позволи камерата, клавиатурата и тъчпада да реагират на емоциите на потребителите и автоматично да вмъкват emoji. Това е функция, която ни се струва много далечна, но пък Facebook е изключително напредничава компания.

    Всъщност компанията вече се е сдобила с патент, който беше представен през 2014г., но обявен едва наскоро. Патентите са три – за камера, за клавиатура и за тъчпад. В основата си функциите са едни и същи, но ползват различни технологии.

    Технологията, която е свързана с камерата ще съхранява данниза емоциите на потребителите, като за основен източник ще ползва снимките ни. Това, което би било притеснително е ако данни се събират дори, когато камерата е в изключен режим.

    Има още една технология, много подобна на тази. Тя ще проследява движенията и мимиките и ще създава emoji, което най-добре би описало състоянието на потребителя в момента.
    Вероятно най-интересният патент е свързаният с клавиатурата. Технологията ще анализира скорост на писане, натиск и статичност на смартфона. Комбинацията от тези три фактора е свързана с определена емоция. Тоест – ако сте се скарали с гаджето, то ще пишете по-бързо, с по-силен натиск върху екрана.

    Събирайки тази информация технологията, свързана с клавиатурата може да коригира шрифта, размера му и да вмъква различни емотикони.

    Променяйки изцяло облика и функциите на emoji, Facebook ще достигне още по-близо до потребителите си. За момента, обаче компанията не дава ясна заявка дали патентите ще бъдат приложени. Facebook има доста патенти, които все още не са приложени.

    социални мрежи facebook emoji

    Оценка на новината

    0