• Tesla Roadster 4.0 ускорява до 97км/ч за по-малко от 2 секунди (видео)

    Tesla Roadster 4.0 ускорява до 97км/ч за по-малко от 2 секунди (видео)

    Tesla е на път да се превърне в една от най-скъпите коли в света. Електромобилите на Илън Мъск са изключително желани превозни средства.

    Tesla Roadster 4.0 ускорява до 97км/ч за по-малко от 2 секунди (видео)

    Tesla е напът да се превърне в една от най-скъпите коли в света. Електромобилите на Илън Мъск са изключително желани превозни средства. Всеки следващи модел е по-добър от предходния. Мъск обяви, че дългоочаквания модел Tesla Roadster 4.0 ще ускорява до 97 км/ч само за 2 секунди.

    Мъск постигна огромен успех с Tesla след пускането на моделите Model S и Model X. Много дългоочакван еи Model 3, за който се спекулира непрестанно. Очаква се Model 3 да бъде по-евтин и много по-достъпен.Задава се и по-компактния Model Y, а наскоро се заговори и за електрически камион, който отново ще носи марката Tesla. 

    Сега, обаче, всички погледи са приковани в Tesla Roadster 4.0 - спортният автомобил на компанията. Всъщност това е наследник на първата кола на Мъск с марката Tesla, която се появи през далечната 2008г. През 2012г. производството на Tesla Roadster беше спряно, а през 2014г. стана ясно, че автомобилът ще се завърне по-добър от всякога. 

    Първото поколение Roadster ускоряваше до 97км/ч за 2,5 секунди. В своя профил в Туитър Мъск беше попитан дали новото поколение ще ускорява за по-малко от 2 секунди. Предприемачът уверено отвърна, че "на такъв спринт е способен всеки фабричен Roadster с цивилни гуми". До появата на Roadster 4.0 има поне още две години. 
     

    електромобил Tesla Tesla Model X Tesla Roadster Tesla Model 3

    Оценка на новината

    5.00