• Amazon бележи победа тази Коледа

    Amazon бележи победа тази Коледа

    Приложението Alexa е било топ приложение за Android и iOS на Коледа

    Amazon бележи победа тази Коледа

    Приложението Alexa е необходимо, за да работят колонките на Amazon Echo и други продукти с дигиталния асистент. То е било и най-сваляното от потребителите тази Коледа. Магазините за приложения имат способността да отчитат в реално време какви приложения свалят потребителите. От получените от тях данни става ясно, че продуктите Echo са били едни от най-популярните подаръци за празника.

    От Amazon не издават информация какви са продажбите на устройството, но в прессъобщение посочва, че “Amazon Devices също е имало най-добрия си празничен сезон до момента, с десетки милиони устройства с Alexa, продадени по цял свят”.

    Домашните гласови асистенти на Google също са били доста популярни тази Коледа. Приложението Google Home заема второто място в магазина за приложения за Android и шесто в платформата за приложения за iPhone.

    Докато умните колонки набират все по-голяма популярност, Apple остава извън този празничен сезон. Компанията отложи пускането на своя говорител HomePod преди няколко седмици. Първоначалната идея беше той да излезе на пазара през декември, но Apple обяви, че това ще се случи в началото на 2018 г.
     

    бизнес новини Apple технологии компании Amazon Приложения Android iOS

    Оценка на новината

    0