• България започва преговори с 3 големи чуждестранни компании за производство на електромобили

    България започва преговори с 3 големи чуждестранни компании за производство на електромобили

    Страната ни е обект на интерес от страна на 3 големи международни компании, които иска да произвеждат електромобили у нас.

    България започва преговори с 3 големи чуждестранни компании за производство на електромобили

    Преговорите между България и три големи чуждестранни компании, за производството на електромобили у нас, започват още този месец. Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира, че един от потенциалните инвеститори е европейски, а другите двама са извън рамките на ЕС. Според него интерес биха представлявали както yтвъpдeнитe индycтpиaлни зoни в cтpaнaтa, тaĸa и ĸъм нoвитe тaĸивa в страната. Като подходящи зони за развитието дейността по производство на електромобили у нас, министър Караниколов посочи тези в Opяxoвицa, Tъpгoвищe, в Лoвeч имa пoдxoдящи тepeни, oĸoлo Coфия. Интерес за инвеститорите се оказа, че представлява и нов завод за автомобилни части в близост до Плевен.

    Министърът на икономиката Емил Караниколов, отбеляза че страната ни е привлекателна за инвестиции в производство на автомобилни, както и в самолетостроенето. Сред приоритетите на ресорното министерство ще бъде рализирането на чуждестранни инвестиции в електромобили, дронове, безпилотни самолети и Космоса.

     
     

     

    България бизнес новини чуждестранни инвеститори Електромобили „умни“ технологии за съдържание

    Оценка на новината

    0