• ОББ и ДЗИ отварят лаборатория за иновации SurfStudio

    ОББ и ДЗИ отварят лаборатория за иновации SurfStudio

    Един от предстоящите проекти на лабораторията предвижда роботи да автоматизират рутинната работа в няколко дирекции в ОББ

    ОББ и ДЗИ отварят лаборатория за иновации SurfStudio

    Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си за иновации SurfStudio@ОББ и SurfStudio@ДЗИ, която вече функционира успешно в Белгия, Ирландия, Чехия, Словакия и Унгария. За откриването в България пристигна Ерик Люц, главен мениджър „Иновации“ в KBC Груп.

    SurfStudio цели да се превърне в платформа за споделяне на иновации и обмяна на идеи в ОББ, ДЗИ и останалите компании от Групата. Лабораторията изразява философията им да търсят и прилагат иновативни практики не само в основната им банково-застрахователна дейност, но и в по-широк спектър на иновациите, съобщават от ОББ. Пространството е оборудвано с различни постижения на съвременните технологии и има за цел да вдъхнови служителите да експериментират с различни решения, да търсят оптималното взаимодействие с технологичния напредък и да прилагат иновациите в своята дейност.

    “SurfStudio@ОББ и SurfStudio@ДЗИ е място за вдъхновение. Място, което ни напомня, че бъдещето вече се случва и ние искаме да сме активна част от него.“ С тези думи главният изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България Петър Андронов откри новото пространство за идеи на 13 етаж в ОББ Милениум център.

    Първата разработка на SurfStudio@ДЗИ е общ проект между VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Нарича се e-SOS и представлява безплатно мобилно приложение за бърза връзка с екипите за спешна помощ и с избраните лични контакти на ползвателя му. Бутонът SOS дава възможност за директна връзка с екипите на 112, както и възможност за споделяне на точното местоположение на ползвателя и неговото здравно досие с избраните спешни контакти. Приложението позволява да се визуализират избрани контакти на картата, за да може потребителите му да поддържат връзка със своите близки.

    „Най-ценното в e-SOS е комбинацията между възможността за проследяването на локация и бързо повикване на спешна помощ, дори без интернет връзка, и споделянето на здравно досие с животоспасяваща информация като кръвна група, алергии и прием на лекарства със спешните контакти при настъпване на извънреден случай“, разясни Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

    Кристоф Де Мил, иновационен лидер на КВС Груп в България, разкри и някои от предстоящите проекти на лабораторията - като пускането на роботи, които ще автоматизират рутинните процеси в работата на няколко дирекции в ОББ.

    ОББ лаборатория за иновации Surf Studio

    Оценка на новината

    0