• Нови икономични камиони ще бъдат показани на TRUCK EXPO 2019

    Нови икономични камиони ще бъдат показани на TRUCK EXPO 2019

    За първи път на изложението ще бъде представена технологична иновация за контрол на налягането в гумите, разработена и патентована от българи

    Нови икономични камиони ще бъдат показани на TRUCK EXPO 2019

    Камиони, които постигат до 30% икономия на гориво и покриват последните еко стандарти, ще бъдат представени по време на TRUCK EXPO - най-голямото изложение за тежкотоварната автомобилна индустрия в България. Събитието ще се проведе от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“, а негов организатор е  Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

    От RENAULT TRUCKS ще покажат пред българската публика изцяло електрическият лекотоварен Master Z.E. Технологията не е намалила неговия товарен обем и вместимостта му е запазена изцяло – в конвенционалния дизелов вариант това е постигнато като батериите са монтирани под предните седалки, изтъкват от RENAULT. Камионът Master Z.E може да бъде изключително адаптивен към конкретни нужди - предлага се в шест разновидности: четири варианта ван и два варианта на шаси кабина (самосвал или бордова надстройка) за работа в градска среда.

    RENAULT TRUCKS предизвикват еко стандартите и чрез камионите си с най-новия двигател Euro 6. D&D WIDE 2019 изразходва 7% по-малко гориво, а T HIGH прави впечатление на професионалистите с нова версия на Optivision, Eco Cruise Control и 3% подобрена горивна ефективност, както и с новостите за водача в интериора и екстериора за максимален комфорт.

    VOLVO също е сред първенците при покриването на еко нормите и на изложението ще представи FH Reloaded  - модификация на Volvo FH, проектирана да намали разходите за гориво, с увеличена производителност на камиона и максимално добри условия на работа за шофьорите. Volvo FH с I-Save изразходва 7% по-малко гориво при превози на  дълги разстояния, без това да налага компромис с динамиката на движение.

    Състоянието на гумите е от ключово значение при пестенето на гориво, изтъкват професионалистите. За първи път на TRUCK EXPO 2019 ще бъде представена технологична иновация за контрол на налягането в гумите, разработена и патентована от българи. ANCOL-CTIS е единсвената в света система с конектор без уплътнител за намаляване на спирачния път и увеличаване стабилността на пътя. На езика на потребителите това означава 30% икономия на гориво, до 40 на сто по-дълъг живот на гумите, и с 80% по-добро сцепление. ПОдобреното сцепление намалява риска от аквапланинг и увеличава проходимостта на автомобила, като адаптира налягането в гумите според терена и обстановката. Посетителите на изложението ще могат да видят тази система, разработена за селскостопански машини, за транспортни средства (автобуси, камиони и ремакета, военна и минна техника), както и за леки автомобили.

    По време на TRUCK EXPO 2019  най-новите си модели и технологии ще покажат DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA, както и водещи марки лекотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. За първи път тази година ще се състои и TRUCK TUNING SHOW, което ще представи новите тенденции в подобренията на двигателите, производителността, емисиите и външния вид на камионите.

    TRUCK EXPO 2019 RENAULT TRUCKS ANCOL-CTIS

    Оценка на новината

    0