• ERP.BG организира дискусия за Наредба Н-18 на НАП

    ERP.BG организира дискусия за Наредба Н-18 на НАП

    Междувременно, от Българската стопанска камара обявиха, че са събрали 23 000 лв. в подкрепа на инициативата си за съдебен иск срещу Наредбата за касовите апарати

    ERP.BG организира дискусия за Наредба Н-18 на НАП

    В рамките на форума ERP.net Expo 2019 ще се проведе дискусия за Наредба 18 на Националната агенция за приходите, която ще обхване основните бизнес и технологични аспекти на темата, съобщават организаторите от българската софтуерна компания ERP.BG. Форумът ще се проведе на 6 юни в Sofia Event Center. В дискусията ще вземе участие основателят на ERP.BG Иван Аржентински, който е и представител на Българската асоциация по информационни технологии в преговорите с НАП относно Наредба 18.

    „През последните месеци Наредба 18 се превърна в най-обсъжданата от бизнеса у нас тема, поради огромното си влияние върху редица браншове, включително и този за разработка на бизнес софтуер. В рамките на предстоящата дискусия ще се постараем да отговорим на натрупалите се въпроси и да разсеем някои притеснения по темата“ - заяви  Иван Аржентински, управляващ съдружник и основател на ERP.BG.

    Как се развива пазарът на ERP системите у нас, достатъчно гъвкави ли са българските мениджъри, за да отговорят на нуждите на бизнеса, и разбират ли добре значението на най-високия клас софтуер за управление на ресурсите на предприятията, са само част от останалите въпроси, които ще бъдат коментирани от експертите по време на дискусията.

    „ERP.net Expo 2019 – Нови бизнес възможности с екосистемата ERP.net“ ще представи екосистемата от партньори, външни разработчици и приложения на софтуерната компания ERP.BG. Благодарение на такава екосистема бизнесът ще има възможност да адаптира работата си към бъдещите изисквания на динамичната икономическа среда, да изгради устойчивост във времето и да се развива, информират организаторите. В рамките на форума експерти от бранша ще обсъдят и прогнозите за бъдещото развитие на бизнес софтуера. Темата за Наредба 18 ще заеме важна част от програмата на събитието, поради ключовото значение на подзаконовия нормативен акт върху бъдещото развитие на бранша. На конференцията ще присъстват мениджъри на компании, специалисти от софтуерния бранш, стартиращи предприемачи, и други.

    Събитието е подходящо за хора с интерес за развитие на собствен бизнес в бранша на ERP софтуера, компании, които обмислят дали да внедрят такъв тип технологична иновация, както и зя всички с изявен интерес в тази сфера. Входът за конференцията е свободен, но със задължителна регистрация.

    Междувременно, от Българската стопанска камара обявиха, че към 30.05.2019 г. фирмите, организациите и физическите лица, които финансово са подкрепили инициативата на камарата за съдебен иск срещу Наредбата за касовите апарати, са 119 от общо 506, които са дали първоначална заявка, че ще подкрепят инициативата. Постъпилите парични средства са в размер на 23 000 лв. с ДДС. Разходите за изготвяне на жалбата пред Върховния административен съд и сигнала до Европейската комисия, извършването на правни анализи на българското и европейското законодателство, правна аргументация, такси и възнаграждения за процесуално представителство, екип от юристи и експерти ще възлязат на около 24 500 лева без ДДС. Разходите ще бъдат разпределени между всички организации, сдружения, асоциации и дружества, които подкрепят инициативата, информират от браншовото обединение.

    В случай че приходите надхвърлят необходимите за настоящия съдебен иск разходи, с остатъчните средства ще се сформира целеви фонд за противодействие на административния произвол, в който ще се събират средства за евентуалното продължаване на настоящото съдебно дело на втора инстанция, както и за бъдещи съдебни процедури срещу нормативни документи и практики, нарушаващи бизнес средата и възпрепятстващи нормалното функциониране на фирмите у нас.  Участниците в инициативата, които не желаят да участват в сформирането на Фонда, ще имат възможността да получат обратно част от остатъчните средства, ако събраната сумата надвишава изчислените разходи, информират от БСК.

     

     

     

     

    бизнес софтуер НАП ERP екосистема Наредба 18

    Оценка на новината

    0