• Роботът YuMi на АББ автоматизира тестването на банкомати

    Роботът YuMi на АББ автоматизира тестването на банкомати

    Швейцарският доставчик на софтуер за плащания Abrantix AG възложи на робота YuMi на АББ да автоматизира тестването на банкоматите на Diebold Nixdorf

    Роботът YuMi на АББ автоматизира тестването на банкомати

    Двуръкият колаборативен робот YuMi на международната технологична компания АББ, добавя нова работна позиция в своето портфолио: тестер на банкомати.

    Банкоматите обикновено получават софтуерни актуализации на всеки шест месеца, които обаче, преди да бъдат пуснати в употреба, трябва да преминат през щателно и многократно тестване. Това тестване традиционно се провежда ръчно, което изисква от хората да прекарват стотици часове пред банкоматите, с голям риск от човешка грешка. След като YuMi се заема с тази задача, скоростта и надеждността на тестването на софтуера на банкоматите се повишава драстично, изтъкват от АББ.

    Швейцарският доставчик на софтуер за плащания Abrantix AG възложи на робота YuMi на АББ да автоматизира тестването на банкоматите на Diebold Nixdorf. Софтуерът за тестова среда на Abrantix инструктира робота YuMi да тества често извършвани операции на банкомат, като например вкарване на карти, въвеждане на PIN кодове и издърпване и вкарване на пари - също като човек. YuMi е програмиран нарочно да прави подобни на човешки грешки - като например вкарване на банкноти, захванати с кламер - за да се гарантира, че софтуерът може да се справи с най-различни проблеми.

    “Досега циклите на тестване можеха да се превърнат в затруднения и дори рискове по критичния път на пускането на нов код в употреба. С новото продуктово решение, базирано на робота YuMi, всичко това е много по-контролирано и сега служителите могат да се съсредоточат върху подобряването на тестовете и процедурите или да разработват нови функции на софтуера, докато YuMi тества банкоматите”, сподели изпълнителният директор на Abrantix Даниел Екщайн.

    През деня програмистите създават нови функции на софтуера за банкомати, които след това биват тествани автоматично от робота YuMi през нощта.

    Роботът YuMi е проектиран първоначално за операции по сглобяване на малки части. Нарича се колаборативен робот - за краткост “кобот”, тъй като позволява на производителите да проектират гъвкави производствени процеси, които са ориентирани към днешните пазари. Способността на YuMi да се справя с прецизни, повторяеми операции, които могат да бъдат замърсяващи, монотонни и опасни, освобождава работещите хора да се фокусират върху по-смислени, специализирани и интелигентни задачи, акцентират от АББ.

    Любопитна подробност е, че YuMi се справя успешно и в извънзаводска обстановка - подреждайки успешно кубчето на Рубик и готвейки суши. Той дори дирижира цял симфоничен оркестър през 2017 г. по време на представление на живо в Пиза, Италия, с прочутия тенор Андреа Бочели.
     

    Снимка: АББ

    АББ Yumi колаборативен робот софтуерно тестване банкомат

    Оценка на новината

    0