• Балканската конференция за 3D принтиране идва в София на 4 октомври

    Балканската конференция за 3D принтиране идва в София на 4 октомври

    Безплатната регистрация за събитието започна на 20 август

    Балканската конференция за 3D принтиране идва в София на 4 октомври

    Отмина ли „хайп“-ът по 3D технологиите? Историите за 3D принтирани къщи и сърца все още ли звучат като научна фантастика? Кои са истински полезните приложения на 3D принтирането, и дали не е твърде рано да говорим за ползите за обикновения потребител?

    Второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days идва в София в дните между 4-6 октомври, за да отговори именно на тези въпроси, анонсират организаторите на събитието. Конференцията си поставя за цел да представи фактите зад реалните приложения на технологията, отвъд „научно-фантастичните“ атрибути, които често ѝ приписват. 

    „През последните години слушахме много (не)вероятни истории за това как 3D принтирането променя света. Да, това наистина е така. Тази технология ни дава възможност да произвеждаме само това, от което имаме нужда, но и по-важно: там, където имаме нужда, и когато имаме нужда. Все още обаче липсва знание за това как да имплементираме и впрегнем тези възможности. Именно на тези теми искаме да обърнем внимание и да се впуснем заедно в последните реални приложения по света и у нас“, споделя Боян Пехливанов, управител на B2N, компанията организатор на събитието.

    Събитието Additive Days ще се проведе между 4 и 6 октомври в Sofia Tech Park и ще е разделено в няколко отделни формата, насочени към различни аудитории. Идеята на организаторите е всеки – от представителите на бизнеса до феновете на технологиите – да получи информацията и отговорите, които го вълнуват. В конференцията ще участват лектори от цял свят, които ще споделят последните тенденции в технологиите, както и реални практически приложения. Организаторите отново залагат и на изложбен и демонстрационен панел, който заедно с уъркшоп занимания с водещи експерти от Балканския полуостров, да доведе потребителите по-близо до приложенията на 3D принтирането.

    Като тематика, тази година конференцията се фокусира върху 4 ключови индустрии:

    Инженерство - където 3D принтирането е водещ фактор за иновации още от самото си появяване;

    Медицина – където 3D принтирането прави здравеопазването достъпно във всяко кътче от света;

    Дизайн – където компании и университети комбинират иновативни технологии с традиционни материали, за да създават устойчиви конструкции и сгради;

    Образование – където 3D принтирането трансформира начина, по който студентите учат и работят заедно.

    По темата за 3D принтирането в хирургията ще говори Ларс Брауърс – изследовател, който учи за хирург, и пионер в сферата на 3D принтирането. Той изучава ползите от 3D принтирането и виртуалната реалност при лечението на сложни фрактури. През декември 2017 година той заминава със стария си автомобил за Сиера Леоне, оборудван само с 3D принтер (Ultimaker 2+), за да разработи устойчив начин за подобрение на протезите за ръце и крака за хора с увреждания. Днес, 2 години по-късно, 3D принтирана медицинска лаборатория функционира в болницата там, а Ларс получава грант от холандския фонд Albert Schweitzer.

    Организатор и инициатор на събитието е B2N – официален представител за България и Балканите на водещи компании в адитивното производство като Ultimaker (Холандия), Formlabs (САЩ), MarkForged (САЩ), Artec Group (Люксембург), SolidThinking (САЩ) и други. B2N се стреми да разраства своята дейност чрез консолидирането на различните общности в индустрията, както и чрез предлагането на иновативни подходи в 3D принтирането.

    Регистрацията за Additive Days 2019 е задължителна и безплатна, и се извършва на следния интернет адрес: https://add-19.typeform.com/to/wnU6xI?s=med

    София тех парк 3D принтиране Additive Days B2N

    Оценка на новината

    0