• Най-голямото изложение на пътностроителна техника у нас съизмеримо със световен форум

    Най-голямото изложение на пътностроителна техника у нас съизмеримо със световен форум

    За първи път на изложбата „Стройтех 2019“ в рамките на Международния технически панаир има машина за скрап, каквато рядко се показва на изложения; друг атрактивен експонат е техниката за разбиване на скали

    Най-голямото изложение на пътностроителна техника у нас съизмеримо със световен форум

    Най-голямото изложение на пътностроителна техника в България настига световния форум „Баума“, който се провежда в Мюнхен. Това заяви Борислав Тодоров, председател на Асоциацията на търговците на едра строителна техника. Паркът за тежка механизация е част от изложбата „Стройтех 2019“ в рамките на Международния технически панаир и е единственият у нас, който представя всички големи фирми от бранша.

    „Баума“ се организира през 3 години и показва последно поколение иновации, а нашето изложение може да се сравни с него, защото тук е най-новото в световен мащаб”, поясни Борислав Тодоров. На площ повече от 7000 кв. метра са събрани експонати на водещи марки – в това число последни модели багери, самосвали, съоръжения за събаряне на здания, машини за полагане на асфалт и направа на канали, както и други машини-гиганти, съобщават организаторите на изложението.

    Сред изложителите са някои от най-големите производители на бетонови възли в Европа, на асфалтови смески, битум, дренаж за пътища. За първи път има машина за скрап, каквато рядко се показва на изложения; атрактивен експонат е техниката за разбиване на скали при прокарването на пътища, съобщават организаторите.

    „Специалистите могат да видят на живо технологичните и техническите иновации в демозоната. Очакваме посетители от цяла Югоизточна Европа, защото в момента интересът към този сектор е голям”, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на „Международен панаир Пловдив”. Според него, причина за засиления интерес към тежката строителна механизация са възможностите за изграждане на нови инфраструктурни обекти в региона на Югоизточна Европа и Балканите.

    Наред с машините-гиганти, на изложбата „Стройтех 2019“ присъстват и миниварианти. За първи път е представена японска марка - световен лидер в областта на компактната техника. В нейната гама от малогабаритни трактори има модели с различно приложение – за почистване и обработка на сняг, пътища, улици, алеи, площадки, паркове, градини, тревни декоративни, спортни и комунални терени, обясняват от фирмата вносител.

    Експозициите на близо 600 фирми от 34 държави на ЕСЕН 2019 може да се видят до 28 септември.

     

    Снимка: Международен технически панаир - Пловдив

    технологии иновации международен панаир Пловдив Мюнхен Международен Технически панаир Стройтех 2019 пътностроителна техника Есен 2019 Баума

    Оценка на новината

    0