• Игрище за виртуален футбол на Digital Expo в Пловдив

    Игрище за виртуален футбол на Digital Expo в Пловдив

    В Седмицата на дигиталните технологии голям интерес се наблюдава и към специалната кариерна зона – IT Career Fair, която информира за свободни работни места или стажантски позиции в сектора

    Игрище за виртуален футбол на Digital Expo в Пловдив

    40 технологични компании от цяла България показват иновативни продукти на Digital Expo в рамките на Седмицата на дигиталните технологии „ДиТех“, която е част от 75-ия Международен технически панаир в Пловдив. Игрище за виртуален футбол е един от впечатляващите експонати на „ДиТех”. Окупиран непрекъснато от посетители е щандът, който демонстрира роботи за миене на прозорци и за чистене, информират организаторите. Представена е и платформа за изграждане на онлайн магазин само с три клика. Музейна презентация пък е разработена като дигитален пъзел за интерактивно запознаване с предмети от миналото.

    Тук мениджърите могат да намерят още софтуерни и облачни решения за управление на различни процеси, иновативни изделия и услуги за развитие на бизнеса.

    Първото в света и най-добро 5G-GES решение представя Националната информационна агенция на Република Корея. Фирма от Великобритания предлага модерни продукти за обучение. Изложител от Чехия демонстрира многофункционално решение за съхраняване и разпространяване на съдържание, подходящо за кабелни и телекомуникационни оператори.

    Първата социална туристическа платформа, предназначена да свързва хора, които искат да пътуват заедно и да организират сами своите пътешествия, е създадена от българска фирма, участваща на изложбата. В процес на патентоване е нейният аудиовизуален продукт, наречен „Технофилм 3 в 1“ и разказващ за триумфа на нашия национален отбор по футбол на световното първенство през 1994 г. в САЩ. Той включва уики книжка, интернет презентация в облак и технофилм с архивни кадри, виртуална добавена реалност, холограми и други ефекти.

    Новости от роботиката, нанотехнологиите, 3D креативността, компютърните анимации и симулации, киберспортовете, виртуалната и разширената реалност ще бъдат презентирани и по време на Digital Show, добавят организаторите. Голям е интересът към специалната кариерна зона IT Career Fair.

    Международният технически панаир продължава до 28 септември и представя още четири изложби: „Ауто сити Пловдив“, „Енеко“, „Машиностроене“ и „Стройтех“.

    Снимка: Международен технически панаир - Пловдив 

    виртуална реалност онлайн магазин IT роботика международен панаир Пловдив Седмица на дигиталните технологии в България Международен Технически панаир ДиТех виртуален футбол 5G-GES IT Career Fair нанотехнологии

    Оценка на новината

    0