• Хитови холивудски продукции ползват софтуер на български специалисти

  Хитови холивудски продукции ползват софтуер на български специалисти

  Разработки на български ИТ специалисти от „Немечек България” са в основата и на сгради на Заха Хадид

  Хитови холивудски продукции ползват софтуер на български специалисти

  Декорите и осветлението в някои от най-хитовите холивудски продукции са проектирани със софтуер, разработен от български специалисти. Сред тях са филми от поредицата за Джеймс Бонд, актуалните заглавия на „Марвел” – „Пазители на Галактиката 2”, „Капитан Америка: Гражданска война”, „Ант-Мен”, „Железният човек”, както и „Генезис” и „Игрите на глада 2”.

  Това са само част от успешните примери за приложението на софтуера за дизайн и BIM (Building Information Modeling) - Vectorworks, чиято последна версия ще бъде представена по време на събитието „Future of Design” в София на 3 октомври, съобщават създателите на приложението. От близо 20 години години решението се разработва от екип от над 50 софтуерни инженери на „Немечек България”. Продуктите на Vectorworks вече се използват от над 650 000 професионалисти от различни сфери от цял свят.

  Проектирането на сцени, декори и осветление за филмови продукции е само едно от приложенията на Vectorworks, който официално е в топ 3 на софтуерите за дизайн и BIM в света. Същото решение се използва в постановки на Бродуей, сцени и осветлението на музикални фестивали и големи събития като „Евровизия” и концерти, включително на Бон Джоуви у нас. На него вече разчитат и водещите компании в сектора в България информират, изтъкват от компанията.

  Извън развлекателната индустрия, най-мащабно е използването на Vectorworks в архитектурата и ландшафтните проекти.

  “Отново със софтуера, разработен тук в София, са проектирани много емблематични сгради по света, включително на Zaha Hadid Architects”, казва Георги Брашнаров, основател на” Немечек България”, и посочва други знакови примери – най-високата жилищна сграда в Европейския съюз Zlota 44 във Варшава, запазената марка на екологичния дизайн Vancouver Convention Centre West в Канада, архитектурният шедьовър Hiroshi Senju Museum, летището в Айндховен, пристанището в Антверпен и дори футболният стадион в Лозана.

  Българските архитекти и дизайнери ще имат възможност да се запознаят с новостите и подобренията, които предлага Vectorworks 20201 и да зададат своите въпроси директно на главния изпълнителен директор на компанията Биплаб Саркар, който пристига у нас специално за предстоящото събитие в София.

  „Замислим ли се за бъдещето и от какво имат нужда нашите клиенти, една тенденция изниква в съзнанието ни отново и отново – използването на повече проектни данни. Затова заедно с българския екип сме се постарали да предложим интуитивен, бърз и лек начин за достъп и използване на тези масиви от информация“, отбеляза Саркар преди посещението си у нас.

  архитектура филми Холивуд декори осветление софтуер за дизайн и BIM Vectorworks Немечек България ландшафт Заха Хадид

  Оценка на новината

  0