• Международната верига учебни школи по програмиране Logiscool стъпи в България

    Международната верига учебни школи по програмиране Logiscool стъпи в България

    Екипът на компанията ще опита да спомогне за решаването на проблема с недостига на ИТ кадри и да направи дигиталното образование по програмиране по-достъпно

    Международната верига учебни школи по програмиране Logiscool стъпи в България

    В България отвори врати първата Logiscool школа – част от една от най-големите международни вериги образователни центрове в тази област с над 60 000 обучени ученика в 13 държави по целия свят - от Белгия до САЩ и Тайван. Тя предлага курсове и лагери по програмиране, логическо и алгоритмично мислене, както и самобитно творчество, предназначени за деца от 6 до 18 години. Най-важното предимство на Logiscool е собствената образователна платформа и учебна програма, съобразена изцяло с възрастта на всеки един ученик. Тя се актуализира непрекъснато от екип от педагози и ИТ специалисти въз основа на обратната връзка от повече от 60 000 ученика, минали през нея.

    Днес у нас има над 12 000 свободни позиции за ИТ специалисти и екипът на компанията ще се опита да спомогне за решаване на този проблем. Неговата цел обаче е дори още по-голяма – да направи качественото дигитално образование по-достъпно и по-лесно, позволявайки на всяко дете да придобие знания, които ще са му необходими в динамично променящия се свят.

    “Днес технологичните знания вече не са запазена територия за ИТ специалистите. Дигиталните технологии навлизат във все повече области на икономиката и живота ни, което означава, че в каквато и сфера да работите, скоро ще трябва да имате и технологични познания. Затова ние сме убедени, че всяко дете трябва да получи добро дигитално образование по програмиране, което не само да дава актуални знания и практически умения, а и да развива логическото мислене и творческия му заряд. Според нас, това е единствения начин да отворим вратите на 21 век за децата ни и да ги превърнем от консуматори в създатели на своето време. Нашите курсове и лагери не са просто място за умствено и личностно развитие. Те са уникално преживяване, което променя бъдещето на децата” – споделя Николай Цонев, съосновател на Logiscool Bulgaria.

    Още със стартирането си у нас школата вече привлече интереса и на българските ученици, а броят на записаните за нейните демо уроци, както и за обученията расте на ежедневна база. За да направи обучението по-привлекателно, екипът на Logiscool представя учебния материал под формата на игра, а учениците получават възможност да разработват свои собствени игри или програми по време на занятията.

    “Убедени сме, че в рамките на няколко години програмирането ще стане толкова важно, колкото умението за комуникация на чужд език. В добавка ИТ обучението спомага за развитие на алгоритмичното мислене, което от своя страна може да бъде полезно и по време на решаването на редица проблеми в ежедневието ни, както и във всяка друга професионална област. Затова не е случайно, че нашите обучения се оценяват високо от все повече ученици, които не планират да стават програмисти, а са избрали друг път на развитие” - добавя Ива Янкова, съосновател на Logiscool Bulgaria.

    Сред качествата, които се придобиват по време на обученията са:

    - Алгоритмично мислене

    - Решаване на проблеми с толерантност към неуспех

    - Самоувереност и мотивация

    - Математическо и комплексно мислене

    - Постоянство и концентрация

    - Прецизност

    - Творчество

    - Аналитично мислене

    - Планиране и изпълнение

    - Презентационни умения и самоувереност

    Всички желаещи да се запишат в школата, могат да посетят безплатните демо уроци, където да подготвят първата си компютърна игра за по малките или програма за по-големите. Повече информация за тях е достъпна на адрес https://www.logiscool.com/bg.

    За Logiscool

    Само за пет години и половина дейност унгарската верига образователни школи Logiscool намери своето място в 13 държави на три континента, а през учебните зали вече са преминали успешно над 60 000 деца. Тайван, Белгия и България са най-новите попълнения в семейството на Logiscool, което е разпространено в Америка, Европа и Азия.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0