• Образователната верига Logiscool получи инвестиция от 3.5 милиона евро

    Образователната верига Logiscool получи инвестиция от 3.5 милиона евро

    Българският клон на компанията вече набира франчайз партньори, предоставяйки възможност за стартиране на собствен бизнес в сферата на образованието

    Образователната верига Logiscool получи инвестиция от 3.5 милиона евро

    Международната верига школи по програмиране Logiscool, която наскоро отвори първия си обект у нас, получи инвестиция в размер на 3.5 милиона евро от базирания в Будапеща инвестиционен фонд Euroventures, както и от физически лица. Ново-привлеченото финансиране дава възможност на Logiscool да увеличи екипа си, да развие своите учебни програми, както и да разшири местните си и международни партньорства. Това не е първата инвестиция в образователната компания - сред предишните нейни инвеститори е бизнес ангелът Питър Балог, чиято инвестиция е помогнала за разрастването на Logiscool в международен план.

    Logiscool започва дейността си през 2014 г., когато открива първото си училище по програмиране в Унгария. Днес веригата присъства в 16 страни с над 100 училища, обучила повече от 60 000 ученици. Образователната организация се отличава с това, че посещаващите я деца усвояват логиката на програмирането по забавен за тях начин, развивайки уменията си за решаване на проблеми и придобивайки качества, които са им полезни във всички сфери на живота в бъдеще.

    Днес компанията има стотици франчайз обекти по целия свят. Нейният български клон, който стартира дейност преди броени месеци, също вече набира франчайз партньори, позволявайки им да стартират успешен бизнес в областта на образованието. Българският екип е в активни разговори с организации в няколко града у нас.

    Освен търговската марка и корпоративната идентичност на Logiscool, франчайз партньорите получават също готова система за преподаване, както и собствена технологична платформа със собствен език за програмиране за учебни цели. Именно тази собствена платформа <ScoolCode>, наличието на повече от 600 урока и 20 различни тематики за лагери, както и неуморимият екип от педагози и ИТ специалисти които непрекъснато работят за актуалността и по-нататъшното развиване на платформата и уроците - всичко това прави Logiscool една бързо развиваща се и ориентиранта към бъдещето компания.

    “Учениците, преминали през нашите учебни програми не просто натрупват знания, а започват да обичат програмирането. Много от тях просто не искат да си тръгват, когато занятията свършват. Именно този интерес към научаването на нови знания по един забавен и неангажиращ начин, е запазената марка на Logiscool и ние вярваме, че това е от важно значение за съвременното общество. В нашите учебни центрове ние не просто създаваме бъдещи кадри за добре платената ИТ индустрия, а възпитаваме креативни млади хора с критично мислене и самочувствие, че не само ще потребяват, а и ще създават света на бъдещето” – споделя Ива Янкова, съосновател на Logiscool България.

    „Всяко дете, минавайки през курсовете на Logiscool, получава един набор от инструменти, които ще са му полезни във всяка една професия и всяка сфера на живота. Логическото и алгоритмично мислене, както и творчестовото, са в основата на нашата програма, състояща се от курсове и лагери по програмиране. Ние вярваме, че по този начим даваме възможност да децата да научат Езика на 21 век и ги превръщаме от пасивни потребители в създатели на своят свят.“ - допълва Николай Цонев, съосновател на Logiscool България.

    Кандидатите за франчайз партньори на Logiscool не е нужно да имат ИТ опит и умения, но трябва да притежават бизнес усет и опит, да разбират стойността на дигиталното образование, както и да имат желание да станат част от водеща образователна система. Процесът по избор на нов партньор продължава около месец, след което може да стартира новата школа. Курсовете обикновено започват с началото на учебните срокове, а лагерите - през периода на ваканциите.

    Всички желаещи да станат Logiscool франчайз партньори, може да кандидатстват на адрес: https://www.logiscool.com/bg/franchise

    За Logiscool България

    Първата Logiscool школа в България е част от голяма международна верига образователни центрове в тази област с над 60 000 обучени ученика в 15 държави по целия свят - от Белгия до САЩ и Тайван. Тя предлага курсове и лагери по програмиране, логическо и алгоритмично мислене, самобитно творчество. Предназначени са за деца от 6 до 18 години. Най-важното предимство на Logiscool е собствената образователна платформа и многогодишната модулна учебна програма, съобразена изцяло с възрастта на всеки един ученик. Тя се актуализира непрекъснато от екип от педагози и ИТ специалисти въз основа на обратната връзка от повече от 60 000 ученика, преминали през нея.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0