• ALSO Cloud Marketplace - иновативната платформа as-a-Service – налична в България

    ALSO Cloud Marketplace - иновативната платформа as-a-Service – налична в България

    На платформата партньорите могат да установят свой собствен пазар (marketplace), където могат да дефинират услугите и административните функции за техните клиенти

    ALSO Cloud Marketplace - иновативната платформа as-a-Service – налична в България

    От април 2020 партньорите на АЛСО България ще могат да ползват ALSO Cloud Marketplace за да предлагат ИТ решения as-a-Service. Това ще им позволи едно успешно и бързо навлизане в cloud бизнеса.

    Как могат АЛСО и неговите партньори да увеличат продажбите си чрез as-a-service бизнеса?

    As-a-Service означава предлагане на оборудване, софтуер, услуги или решения на база на потреблението.

    Това включва всички технологични компоненти за едно работно място (седалка), както и софтуерните компоненти. Главен способ за доставка на този вид услуга е ALSO Cloud Marketplace – една платформа която предоставя всички функционалности за фактуриране, мониторинг, сигурност, както и конфигурация на седалките.

    Модерното ИТ работно място или „седалка“ включва крайното устройство, като лаптоп, както и повечето от Office 365 софтуера, backup и софтуер за сигурност или ново backup решение, ако вече има едно първоначално. Рано или късно и самият компютър ще трябва да бъде сменен. Всичко това може да се управлява през ALSO Cloud Marketplace.

    Чрез нашите системи за извличане на данни и анализи ние знаем данните за използването на седалките, което означава, че знаем точно кога софтуер или хардуер може да се използва и кой не се използва изобщо. Това ни дава възможност да оптимизираме използването за крайни клиенти.

    Какви точно са ползите за партньорите от ALSO Cloud Marketplace?

    На нашата платформа партньорите могат да установят свой собствен пазар (marketplace), където могат да дефинират услугите и административните функции за техните клиенти. Офертите могат да бъдат събрани само с няколко кликвания на мишката. Също толкова лесно е да се разпределят услугите на клиентите. Това позволява бързото навлизане в облачния бизнес. Партньорите също могат да използват собствена марка, ако искат. Добавихме функция, която може да интегрира това, без да изисква много усилия от тях.

    Как убеждавате партньорите да ползват платформата?

    Това е напълно разработен продукт, който е много лесен за използване и значително намалява сложността на офертите, базирани на потреблението, например във връзка с билинга. Официално отворихме платформата за партньори през 2015 г. Но ALSO Cloud Marketplace работи от началото на 2012 г. като цяло. И ние постоянно го оптимизираме. На интервали от две седмици разглеждаме исканията, предложенията и идеите на нашите партньори, събрани в потребителски групи, даваме приоритет на обратната връзка и след това я превръщаме в нови функционалности. Така екипът на разработчиците гарантира, че фокусът винаги е върху най-важните неща, а това позволява на клиентите да се концентрират изцяло върху бизнеса си.

    Бихте ли описали някои главни функционалности?

    Този Marketplace предлага възможност на дистрибуторите да организират по различни отдели клиентите си. Това помага за фактурирането, доколкото разходите могат да бъдат директно разнесени към отделите. Дори могат да бъдат проследени до индивидуалния потребител. Това спестява на нашите партньори много ръчна работа. Всъщност ние постоянно подобряваме потребителското изживяване с платформата, правейки я по-бърза и лесна за използване. Например, ние групирахме разнообразието от продукти, което ACMP предлага, по категории, като най-подходящите за момента продукти на пазара се показват на първо място във всяка категория. Но, ако ни попитате отново след две седмици, ALSO Cloud Marketplace отново ще има нови функции.

    ALSO Cloud Marketplace Marketplace АЛСО България

    Оценка на новината

    5.00