• China Mobile и Huawei съвместно инсталират 5G на върха на света

  China Mobile и Huawei съвместно инсталират 5G на върха на света

  Новата 5G мрежа, инсталирана на надморска височина от 6500 метра показва възможност за доставка на мрежата и до върха на Еверест

  China Mobile и Huawei съвместно инсталират 5G на върха на света

  Новата 5G мрежа, инсталирана на надморска височина от 6500 метра показва възможност за доставка на мрежата и до върха на Еверест

  China Mobile и Huawei съвместно инсталираха 5G свързаност на нова височина, като изведоха двойна Gigabit мрежа до върха на връх Еверест след завършването на най-високата 5G базова станция в света на надморска височина от 6500 метра.

  Снимка на 5G Базова станция на Huawei показва трите базови станции, между 5300 до 6500 метра. Поддръжката и оптимизацията на мрежата се изпълняват от дузина специалисти в мрежата, които са разположени 24/7 в лагери, за да осигурят безпроблемна работа на мрежата.

  5G Active Antenna Unit (AAU) на Huawei е силно интегриран в компактен размер, което го прави лесно за внедряване и инсталиране в екстремни среди като вр.Еверест. Мрежата се поддържа и от Massive MIMO технологията на Huawei, осигуряваща голяма честотна лента при високи скорости.

  Massive MIMO на Huawei е много надежден с отлично покритие. Със своите изключително гъвкави триизмерни тесни греди технологията работи особено добре вертикално в Еверест. На височина от 5300 метра базовият лагер на Еверест е изцяло покрит от мрежата със скорост на изтегляне 5G над 1,66 Gbps, а скоростта на качване достига 215 Mbps.

  Междувременно висококачествените и последователни мрежи са гарантирани от решенията на Интелигентната мрежа на Huawei, поддържани от корпоративни шлюзи, които позволяват 1Gbps връзки нагоре / надолу по веригата. Това означава, че мрежата поддържа предаване на видеоклипове с висока резолюция, VR предаване на живо и харесвания с лекота.

  Ултрависокоскоростната платформа за предаване интелигентно управлява пропускането на данни, като прави възможно посетителите да се наслаждават на супер бърз достъп до Интернет на толкова голяма височина.

  Със своята интелигентна система за видеонаблюдение HoloSens, се осигурява качество на потока с възможностите за оптимизация и местоположение на грешки само с едно кликване.

  Huawei твърдо вярва, че технологията означава да направим света по-добър. Красотата на връх Еверест може да бъде показана чрез 5G видео с висока разделителна способност и виртуална реалност, което също предоставя допълнителна информация за алпинисти, учени и други специалисти по природа. Пробивът на Еверест за първи път доказва, че технологията 5G може хармонично да свързва хората и планетата.

   

  Huawei 5g Еверест China Mobile

  Оценка на новината

  0