• HMD Global основава нов „Център за върхови постижения“ за изследователска дейност и развитие във Финландия

    HMD Global основава нов „Център за върхови постижения“ за изследователска дейност и развитие във Финландия

    С отварянето на новия си „Център за върхови постижения“ компанията ще обогати екипа си и ще насочи още повече усилия към предоставянето на сигурни и надеждни мобилни преживявания

    HMD Global основава нов „Център за върхови постижения“ за изследователска дейност и развитие във Финландия

    HMD Global, домът на телефоните Nokia обявяви, че ще придобие активи от Valona Labs и ще открие новия „Център за върхови постижения“ в Тампере, Финландия. Съчетавайки ангажимента на HMD Global за осигуряване на надеждни мобилни изживявания и експертните познания на Valona Labs в областта на софтуерните решения при мобилните технологии, бизнеса и киберсигурността, придобиването на тези активи ще утвърди репутацията на компанията като световен лидер в софтуерните актуализации и сигурността при смартфоните.

    Новият „Център за върхови постижения“ в Тампере ще специализира в софтуера, сигурността и услугите, с което ще ускори прехода на HMD Global от компания за чисто хардуерен бизнес към такава, която се откроява на пазара с директното, комбинирано предлагане на хардуер и услуги с по-широк обхват в областта на интелектуалната собственост.

    През март тази година HMD Global навлезе в нова пазарна категория с пускането на своята услуга за глобален роуминг на данни HMD Connect, която дава възможност на хората по целия свят да се възползват от SIM карта за безпроблемен пренос на данни. През следващите месеци центърът в Тампере ще се съсредоточи върху усъвършенстването на тази услуга и ще започне работа по нови, като например дистанционно заключване на устройства, управление на бизнес мобилността, софтуерна защита на мобилните устройства, сигурна мрежова комуникация и тестване на черни кутии. Освен това има амбиции за бъдещо разширяване обхвата на дейността на центъра по посока на аудиовизуалните технологии. Центърът ще създаде необходимост от назначаването на нови софтуерни специалисти в региона и ще бъде оглавен от Ари Хейкинен, бивш ръководител на отдел за Valona Labs.

    Юхо Сарвикас, Главен продуктов директор на HMD Global:

    „Като компания, която вярва, че всеки телефон трябва да бъде създаден върху основите на сигурността и надеждността, сме горди да съобщим за придобиването на активи от Valona Labs – утвърдена и благонадеждна компания в сферата на мобилния софтуер.

    Телефоните Nokia са известни по целия свят с целенасочените иновации, а нашето обещание за чист, сигурен и актуален AndroidTM осигурява на хората възможност да получат смартфон преживяване, което се подобрява с времето. Това е една от причините да поддържаме позицията си на лидери при бързите актуализации на операционната система. Според проучване на Counterpoint1, всъщност ние сме най-бързата по отношение на ъпдейтите марка с 94% покритие на портфолиото ни. С придобиването на активи от Valona Labs ще бъдем в по-силна позиция от всякога да изпълним това обещание и да затвърдим доверието на нашите фенове, което е една от основните ни бизнес ценности.

    Гордеем се с финландските си корени и с висококачествения скандинавски дизайн на нашите продукти, затова с удоволствие представяме новия ни „Център за върхови постижения“ в Тампере. Чрез придобиването на тези активи ще поставим основите на хъб за изследователска дейност и развитие, който ще трансформира бизнеса ни и продуктите, които предлагаме на нашите фенове.“

    Новоназначеният Старши директор по сигурността и корпоративните решения в HMD Global, Ари Хекикинен:

    „Работим заедно с HMD Global от доста време и се радвам сега да обявим това сътрудничество, докато продължаваме да укрепваме партньорските си отношения. С новия „Център за върхови постижения“ ще ковем желязото, докато е горещо. Проблемите в сферата на киберсигурността се увеличават по време на глобалната пандемия, което означава, че няма по-добър момент да насочим още повече усилия по посока на мобилната сигурност.

    Тампере е известен като дестинация за технологично развитие, особено по отношение на мобилните иновации. Нямаме търпение да се възползваме от експертните познания в региона и ще проучим разнообразните възможности за сътрудничество с различни компании в него, както и с технологичния департамент на Университета Тампере. В хода на това разширяване ще имаме нужда от нови специалисти, които да влязат в нашите редици, и аз лично се вълнувам от всички възможности, които това ще донесе за Финландия в бъдеще."

    Хари Ояла, директор Инвестиции и глобални операции в Business Tampere, казва:

    „Като независима финландска компания и единствената голяма европейска марка смартфони, с радост приветстваме HMD Global и нейния нов „Център за върхови постижения“ в Тампере. Градът ни вече се е доказал като място за нови идеи и иновативно мислене. Очаквам с нетърпение да видя новият център да се развива в тази среда." 

    nokia Android Nokia Android HMD Global

    Оценка на новината

    5.00